Galéria

Appok, amik veszélyesek lehetnek rád és a telefonodra

Forrás: Akadnak olyanok, amelyek megbízhatók, de ha egy kevésbé ismert játékot töltesz le, érdemes tudnod, hogy nem teljesen ingyen teszed ezt. Lehet, hogy pénzbe nem kerül, de alapjáraton a játékok lefejlesztése rengeteg időt és anyagi beruházást jelent, így szinte biztos, hogy különböző reklámokat rejtenek az appba, amelyek rengeteget felemésztenek a tárolóhelyből. Ráadásul sokszor gyűjtik rólad a privát információkat, amiket tovább adnak másnak. Úgyhogy mielőtt játékot töltesz le, olvasd el, mibe egyezel bele!
Forrás: Rengeteg app található, amelyek azt állítják, hogy használatukkal gyorsítják a telefon feltöltésének sebességét. Az igazság viszont az, hogy ilyen applikációk egyszerűen nem léteznek. Semmi sem képes ilyen módon gyorsítani a töltést. Ezek az appok viszont cserébe tele vannak rengeteg reklámmal, amelyek sokszor akkor is megjelennek a képernyőn, ha épp nem használod a készüléket.
Forrás: Vannak olyan applikációk, amelyek állításuk szerint segítenek megtalálni a különböző ingyenes Wi-Fi hálózatokat, térképet biztosítanak erről, és így külföldön is gond nélkül netezhetsz. Azonban több olyan appot is lebuktattak már, amikről kiderült, hogy ellopják ilyenkor a személyes infókat rólad, sőt, sok esetben akár a bankkártyád adatait is!
Forrás: Csak olyan zenelejátszó appot tölts le, ami megbízható, régóta létezik, és sok értékelést kapott már. A kevésbé ismert appok ugyanis leszívják az akkumulátort, felemésztik a szabad helyet a mobilodon, és különféle reklámokkal bombáznak, amik akár vírusosak is lehetnek.
Forrás: Rengeteg applikáció kéri, hogy telepítés után adj hozzáférést a kontakt listádhoz, kamerához, mikrofonodhoz, helyzetedhez, vagyis lényegében bármihez, noha egyébként a használatukhoz ezek nem szükségesek. Épp ezért mindig figyelj oda, hogy ne engedélyezz bármit: például egy játéknak semmi szüksége arra, hogy hozzáférjen a képeidhez, ahogy egyébként a Facebookon sem kötelező beállítanod, hogy a közösségi oldal lássa, épp hol tartózkodsz.