Galéria

8 érdekesség Gisele Bündchenről

Forrás: A Pusztuló jelen, vészes jövő egy amerikai dokumentumfilm-sorozat, aminek a célja, hogy felhívja a figyelmet a környezetszennyezés és a klímaváltozás veszélyeire. A sorozat különlegessége, hogy a különböző témákat körüljáró epizódokban más és más szupersztárok szerepelnek. 2016-ban Gisele Arnold Schwarzeneggerrel közös epizódban foglalkozott az erdőtüzek problémájával, és felhívta a figyelmet a Brazíliában történő illegális erdőirtások veszélyeire. 
Forrás:

Gisele szerette volna színésznőként is kipróbálni magát és mi lett volna jobb választás számára, mint Az ördög Pradát visel? A modell egy mellékszerepet kapott a filmben, ő játszotta Emily gyönyörű kolléganőjét, Serenát. Bár Gisele-nek később is voltak kisebb filmszerepei, inkább a modellkedésnél maradt.


Forrás: Giselenek 5 lánytestvére van, akik közül az egyikőjük a modell ikertestvére. Patricia Bündchenről nem tudni sok mindent, 13 éves korukban ő is járt modell iskolába, de sosem dolgozott a szakmában.
Forrás: A 90-es évek modellszakmájában a „heroin chic” külső volt a divat. A hófehér, sápadt bőr, a szemek alatti sötét karika és a sovány, magas modellek voltak népszerűek ebben a korszakban. Sokan kritizálják ezt az időszakot, mivel a drogfogyasztást és az egészségtelen életmódot népszerűsítette. A divatszakma Gisele Bündchen nevéhez köti a korszak végét, a Vogue 1999-ben írt cikket arról, hogy Gisele visszahozta a „szexi modellek korszakát”. Sok más modellel ellentétben Gisele nem küzdött kábítószerproblémákkal és balhék sem fűződnek a nevéhez. Ő a bulizás helyett a jótékonykodást és az egészséges életmódot népszerűsítette, ezzel pedig új korszak köszöntött be a modellszakmában.
Forrás: Gisele Bündchen aktív szószólója a klímaváltozás elleni küzdelemnek, de nem csak az utóbbi években kezdett foglalkozni környezetvédelemmel. Emlékeztek a 2010-es években annyira divatos Gisele Bündchen x Ipanema papucsokra? A kollekciót a modell hozta létre és a bevételek egy részét természetvédelemre fordította. Emellett Gisele az ENSZ környezetvédelmi programjának jószolgálati nagykövete és magánéletében is aktívan foglalkozik a természetvédelemmel.
Forrás: Gisele számára a természetvédelem mellett nagyon fontos a jótékonykodás is. A modell rendszeres adományozója több segélyszervezetnek is, támogatja a Brazil Zero Hunger programot, gyűjtött pénzt gyermek korházaknak, Afrikában támogatja az AIDS elleni küzdelmet és az energiaszegénység felszámolását.
Forrás: Mielőtt megismerte volna Tom Bradyt, Giselenek Leonardo DiCaprioval volt komoly kapcsolata. A színész és a modell 2000-től 2005-ig alkotott egy párt, 2004-ben felkerültek a People magazin Legszebb párosok listájára. A kapcsolat azért ért véget, mert Gisele depresszióval küzdött és úgy érezte, egyedüllétre van szüksége. Egy évvel később ismerte meg Bradyt, akivel 2009-ben keltek egybe és 2022 alkottak hivatalosan egy párt.
Forrás: Gisele számára nagyon fontos az egészsége. A modell napi szinten gyakorolja a transzcendentális meditációt, ami egy világ szinten ismert önfejlesztő módszer. A TM segít a stressz és a feszültség csökkentésében és jótékony hatással van az idegrendszerre. Gisele és családja emellett az étkezésre is kiemelten figyel, főleg növényi alapú ételeket fogyasztanak és sokat főznek otthon.