Galéria

8+1 lakberendezői tanács, ami a te hálódat is stílusossá teszi

Forrás:

Az otthonos hatás érdekében hajlamos lehetsz minél több különféle anyagot és textúrát felhalmozni a hálódban, pedig ebben az esetben is érvényesül a kevesebb néha több elv. Ha például az ablakodon reluxa és függöny is van, akkor az egyiktől ideje lesz megszabadulnod. Meglátod, ha nem rejtegeted feleslegesen az ablakodat, és elég fény jut a hálóba, a tér is rögtön nagyobbnak fog tűnni.


Forrás:

Ahhoz, hogy a hálószobád a béke szigetévé váljon, érdemes kiselejtezned belőle az oda nem való kacatokat. És itt most nem csak az apróságokra kell gondolni: nyugodtan szabadulj meg akár olyan nagyobb bútoroktól is, amik valójában csak a port fogják, de semmi hasznuk nincs. Ha például árválkodik bent egy asztal vagy egy szék, amikre csak a ruháidat szoktad dobálni, akkor ezeket bátran költöztesd ki ebből a helyiségből.


Forrás:

Mikor szortíroztad ki utoljára úgy igazán a ruhásszekrényedet? És az ágy alá bezsúfolt tárolókban mikor raktál rendet? Ahhoz, hogy hálószobád valóban letisztult legyen, a tárolókban, az ágy alatt, sőt még az ajtó mögött a sarokban is rendnek kell lennie. A rendrakás ráadásul abban is segít, hogy megszabadulj a felesleges holmijaidtól.


Forrás:

Bármilyen hálószobát gyorsan és egyszerűen fel lehet dobni egy váza illatos virággal. De ha éppen nincs kerted, vagy nincs szíved letépni őket, akkor az is nagyon hangulatos lehet, ha szerzel néhány mutatós ágacskát és azokat teszed egy szép áttetsző vázába. Ezt a vázát helyezd egyszerűen az éjjeli szekrényedre és lám, már meg is történt a csoda.


Forrás:

Az első lépés természetesen most is az, hogy szabadulj meg a felesleges kacatokról. Ha ez megvan, akkor érdemes újra gondolnod e felületek dekorációját. Nem is gondolnád mekkorát tud dobni a szobán, ha lecseréled a polcokon porosodó, alig használt gyertyákat, vázákat és egyéb szokványos dekorkellékeket és a helyükre olyan tárgyakat teszel, amik valóban fontosak a számodra. Az éjjeli szekrényedre például olyasmit tegyél, amit tényleg szeretsz és használsz is. Ott lehet a helye például a kedvenc könyvednek vagy az éjszakai arcszérumaid üvegcséinek.


Forrás:

Egészen más lesz a hangulata a szobának már attól is, ha néhány bútort átrendezel. A praktikusságról azonban az újradizájnolás közben sem érdemes megfeledkezni. Hiába nézne ki jól, nem feltétlenül jó ötlet például az éjjeli szekrényedet a szoba másik végébe pakolni…


Forrás:

Ó, igen. A kábelmenedzsment. Bármennyire szexin, trendin és letisztultan is van berendezve a szobád, az összevissza lógó kábelek sokat tudnak rontani az összképen. Ragasztó szalaggal könnyen a bútorok mögé rejtheted, vagy ha megoldható a szőnyeggel is elfedheted ezeket.


Forrás:

Minél több fényt kap egy helyiség, annál tágabbnak tűnik. Mi tehát a feladat? Úgy rendezd el a bútorokat, hogy azok minél kevésbé árnyékolják az ablakból beáradó természetes fényt és gondold újra a hálódban található lámpákat is. Ha van a lakásban olyan állólámpa vagy asztali lámpa, amit eddig nem igazán használt, akkor közöltesd át a hálódba. Ott nagyobb szükséged lesz rá.


Forrás:

Az ágyon felhalmozott párnák valójában csak szűkítik a teret és zsúfolt hatást keltenek. A szakértők szerint az elegáns és kifinomult hatáshoz bőven elég, ha az ágyon 2 maximum 4 díszpárna kap helyet.