Galéria

6 toxikus kifejezés, ami még az erős kapcsolatokat is tönkreteheti

Forrás: Amikor egy vita odáig fajul, hogy az egyik fél a szakítással, válással fenyegetőzik, tudhatjátok, hogy nagy a baj. Ez a kifejezés a bizalom és a biztonság megrendüléséhez vezet, még akkor is, ha csak hirtelen felindulásból mondjátok, és nem gondoljátok komolyan. Minél többször hallja az egyik fél, annál inkább erejét veszíti ez a mondat, és a végén tényleg elgondolkodik azon, hogy szakítani kellene.
Forrás: Valószínűleg nem kell részletekbe bocsátkoznunk, miért toxikus ez a szó, hiszen lényegében azt mondod vele a másiknak, hogy már nem szereted. Ez is olyan, mint az előző kifejezés: talán a vita hevében, dühösen hozzávágja valaki a párja fejéhez, és még ő is tudja, hogy ez nem igaz. De némi törést akkor is okoz, megbántod vele a másikat, és hidd el, nem fogja elfelejteni. Még akkor sem, ha azt mondja, hogy nem haragszik rád.
Forrás: Van, hogy épp nincs kedvünk beszélgetni, és szeretnénk inkább mindent átgondolni magunkban, de egészen más a helyzet, ha a kapcsolati problémákat próbálja valaki így elkerülni. Azaz egyértelmű, hogy van valami gond, de amikor feljön a téma, az egyik fél szimplán csak lerázza magáról, és közli, hogy nem akar beszélgetni róla. Ez tipikus példája annak, amikor elnyomod magadban a rossz érzéseket, amelyek felhalmozódnak, és a végén már áthidalhatatlan szakadékot teremtenek.
Forrás: Talán nem kell mélyen belemennünk, miért nem oké ezt bármikor is a másik fejéhez vágni. Egyértelmű, hogy egy sértésről van szó, ami ráadásul két embert is érint: a párodat és a szüleit. Lehet, hogy tényleg úgy viselkedett, mint az apukája vagy az anyukája, de ezt egészen máshogy, más stílusban kell megbeszélni vele.
Forrás: Két külön ember vagytok, szóval érthető, hogy nem mindenben gondolkodtok ugyanúgy. Lehet, hogy az, ahogy te vélekedsz valamiről, szöges ellentéte annak, amit a párod gondol, de lekicsinylően beszélni róla nem egészséges. Kisebbségi érzetet okozhat a másikban, ráadásul tiszteletlenség, szóval mielőtt olyan csúszna ki a szádon, amit aztán úgyis megbánnál, tényleg számolj el tízig!
Forrás: Nincs ember a világon, aki ettől a kifejezéstől ne lenne csak még idegesebb, szóval teljesen értelmetlen dolog mondani egy vita során. A legjobban azzal tudod lenyugtatni a partneredet, ha megértően viszonyulsz a problémához, és higgadt stílusban beszéltek egymással. A "nyugi" minden, csak nem ennek az eszköze!