Galéria

10 színész, aki hazudott, hogy megszerezzen egy filmszerepet

Forrás: A Bohém rapszódia egyik főszereplőjét alakította Ben Hardy, aki nagyon jó választás volt Roger Taylor megtestesítésére. A színész is így érezte, ezért nagyon szerette volna megszerezni magának a szerepet; olyannyira, hogy hazudni is hajlandó volt érte. A rendező kifejezetten olyan színészt keresett, aki profi szinten tud dobolni, elvégre jól látszott a filmben, hogy a dobolás szinkronban van-e a zenével vagy sem. Noha Ben Hardy nem értett a hangszerhez, mégis azt hazudta, hogy jól játszik rajta, ezért megkapta a szerepet. Később egyébként hosszú órákat gyakorolt, hogy tényleg hihető legyen az alakítása.
Forrás: 1992-ben a Szerelmi bájital filmben annyira szeretett volna játszani a színésznő, hogy egy kis füllentés is belefért szerinte. Amikor a rendező megkérdezte, hogy hány éves, hozzáadott pár évet a korához, hogy biztosan megkaphassa a szerepet, és fiatal kora miatt ne utasítsák vissza. Ekkoriban egyébként 28 éves volt, a szerep viszont idősebb karaktert igényelt.
Forrás: A színésznő nagyon szeretett volna Terrence Malick rendezővel dolgozni, ezért amikor felmerült, hogy ő játszhat a To The Wonder című filmben, hazudott egy kicsit. A férfi ugyanis tudni akarta, hogy áll Rachel a lovakhoz, hiszen nagy szerep jutott az állatoknak a történetben. A színésznő valójában retteg tőlük, ráadásul allergiás is rájuk, de azt mondta, hogy imádja őket. Gyógyszerekkel elnyomta az allergiát, és mindent elkövetett, hogy leküzdje félelmét, ami sikeres is volt ebben az esetben.
Forrás: Liam neve még nem volt igazán ismert, amikor Az utolsó dal című film főszerepére jelentkezett, ezért nagyon szerette volna megszerezni a munkát. A rendező kíváncsi volt arra, Liam tud-e röplabdázni, ő pedig úgy volt vele, hogy "ki nem?", szóval határozottan igent mondott a kérdésre. Amikor eljött a forgatás ideje, hamar kiderült, hogy biztosan játszott már a haverokkal párszor, de igazán tehetsége nincs hozzá, és szükség lenne volna egy dublőrre, aki a röplabdás jeleneteken beugrik helyette. Ám találni valakit, aki olyan alkatú mint ő, nem volt könnyű, ezért a színész kénytelen volt rengeteget gyakorolni, hogy egész jó legyen a felvétel.
Forrás:

George Clooney kétségbeesetten próbált tagjává válni az amerikai film- és televíziós művészek egyesületének (Screen Actors Guild), hogy befuthasson Hollywoodban. Ezért egy casting alatt behazudta, hogy ő is szerepelt a Párducemberek című thrillerben; azonban balszerencséjére ugyanaz a személy ült a castingrendező székében, aki a Párducemberek színészeit kiválasztotta. Neki rögtön leesett, hogy George csak hazudik, de a színésznek sikerült meggyőznie őt, hogy igenis jó színész, és adjon neki lehetőséget. Ekkor kapott egy szerepet a The Predator című filmben, amit végül sosem mutattak be, de a SAG-kártyát megkapta, így megnyíltak előtte a lehetőségek.


Forrás: Az Oscar-nyertes Eddie Redmayne is hazudott már filmszerepért! Az Elizabeth: Az aranykor című filmben a színésznek lovagolnia kellett (volna), úgyhogy azt mondta, ért hozzá, ám a forgatáson hamar kiderült, hogy kábé még sosem ült lovon. Ezért a rendező kénytelen volt felbérelni egy kaszkadőrt, hogy felvegyék vele a lovaglós jeleneteket, hiszen már addigra annyi felvételt leforgattak, hogy nem lett volna értelme új színészt keresni. Később, amikor A másik Boleyn lány filmszerepére jelentkezett, elmesélte ezt a történetet, ezért a készítők két hónapon át oktatásra küldték.
Forrás: A Tökéletes hang színésznője is hasonló cipőbe került, amikor jelentkezett a szerepre. Rebel Wilson ugyanis 32 éves volt az első rész idején, de letagadta korát, sőt, nem ez volt az első ilyen alkalom. Amikor kezdték megismerni a nevét, egyre több olyan esetre derült fény, amiben a színésznő hazudott a castingokon, hogy megszerezzen egy-egy munkát. Emiatt még pert is indítottak ellene, ezért ma már ilyenekről eszébe sem jutna füllenteni.
Forrás: Úgy tűnik, a lovaglás több színésznél is kihívást jelent. Anne Hathaway például 2005-ig egyáltalán nem értett hozzá, de amikor a Túl a barátságon-filmbe jelentkezett, azt hazudta, hogy profi szinten űzi. Amikor megkapta a szerepet, jött a neheze, ugyanis a színésznőnek muszáj volt 2 hónapig lovagló órákat vennie. Végül megérte, hiszen a filmhez rengeteget hozzátett alakítása!
Forrás: Nem csak Liam hazudott, bár Chris egészen más téren füllentett a szerepekért. A színész külsejéért nők milliói rajonganak, de egy időben muszáj volt letagadnia azt, hogy mennyire magas valójában. A 190 centimétert simán eléri, de rengeteg szerepnél elvárás volt, hogy ennél alacsonyabb legyen a főszereplő, ezért folyton alacsonyabbnak állította be magát. Szerencsére Thor szerepénél ez nem volt probléma, hiszen kifejezetten 190 centi körüli színészt kerestek.
Forrás: A Hill-ház szellemének sztárja is hazudott már szerepért, ráadásul egész fiatalon. Az agyoncsapat című film néhány iskolásgyerekről szól, Carla (a gifen őt látod bal oldalon) pedig szeretett volna játszani benne, ezért az életkoráról füllentett. Akkoriban ő már 18 éves volt, de azt mondta, hogy nemrég múlt 14, így pedig még épp befért a gyerekszínészek közé. Amikor már három hete ment a forgatás, elárulta a rendezőnek, hogy hazudott a koráról, amire a férfi közölte, hogy ha tudta volna, biztosan nem adja neki a szerepet. Így viszont már nem volt visszaút.