Galéria

II. Erzsébet bűnös élvezetei

Forrás:

Őfelsége italozási szokásairól sok mindent összeírtak már, vannak, akik szerint rendszeresen napi négy alkoholos italt fogyaszt: egy ginből és Dubonnet-ből készülő koktélt ebéd előtt, egy pohár bort az ebéd mellé, egy száraz martinit szintén az ebédhez, és egy pohár pezsgőt lefekvés előtt. Azt egyetlen forrás sem állította, hogy a királynő minden nap ledöntené mind a négy italt – valószínűleg inkább arról van szó, hogy ezek a kedvenc italai, amelyeket alkalmanként fogyaszt.


Forrás:

A királynő lelkes nézője a Downton Abbey-nek, különösen szereti kipécézni benne a hibákat. Persze erre azt is mondhatod, hogy a Downton Abbey nem sorolható éppen a bűnös élvezet kategóriába, de akkor tegyük hozzá, hogy II. Erzsébetet az EastEnders című sorozat is a képernyő elé szegezi privát nappalijában a Buckingham-palotában. Ez pedig már igazi bűnös élvezet – olyan, mintha azt mondanánk, hogy a királynő Barátok közt fan.


Forrás:

Amint azt Harry herceg 2017-ben meg is erősítette, a királynő nagy rajongója a Britain's Got Talent show-nak. Az is kiderült, hogy az X-faktort is nézte. Az egyik versenyző, Mary Byrne 2011-ben azt állította, hogy a királynő egy epizódot sem hagyna ki. “Ön az a hölgy az X-faktorból” – mondta Mary-nek őfelsége egy alkalommal. – “Csodás volt a dal, amit énekelt.”


Forrás:

A királynő állítólag kedveli az egyszerű ízeket – nos, a Heinz mindenesetre hivatalos királyi beszállító. Vannak, akik szerint a ketchup egyenesen az ördög étel formájában, mások úgy vélik, hogy a tökéletes umami íz. Akárhogy is, ha ketchupot nyomsz egy jól átsütött steakre, akkor számíthatsz rá, hogy kritika ér. Kivéve, ha te vagy Anglia királynője.


Forrás:

II. Erzsébetet számos alkalommal lencsevégre kapták már, amint maga vezeti Jaguárját. Volt olyan alkalom, amikor templomból tartott hazafelé Sandringhami birtokára. A királynő tizenéves kora óta jó barátságban van az autókkal: a második világháború alatt szerelőként és sofőrként szolgálta hazáját. Ehhez képest soha nem kellett jogosítványt szereznie. Kedvenc autója egyébként a Range Rover.


Forrás:

Mármint az elegáns, fullos verzió szendvicsekkel, péksüteménnyel, sütikkel, dzsemmel, lekvárral, akár tortával is. Méghozzá minden délután. Elbűvölően dekadens, nem igaz?


Forrás:

A királynő nagy rajongója a hagyományos skót táncnak, ezért Balmoralban, skóciai vidéki birtokán minden évben partit is rendez. De nem ez az egyetlen tánc, amiben őfelsége részt vesz: köztudott róla, hogy jól táncol, ahogy azt a The Crown című Netflix sorozatban is láthattuk, amikor a ghánai elnököt kérte fel. Az ominózus tánc valóban megtörtént az 1960-as évek elején, bár a valóságban nem volt arra hatással, hogy az afrikai ország a Nemzetközösség tagja maradjon-e.


Forrás:

Amikor ez a régi ABBA sláger megszólal, II. Erzsébet nem tudja visszafogni magát: mindig táncra perdül. “Mindig igyekszem táncolni, ha meghallom ezt a dalt – magyarázta beszámolók szerint. – “Mert én vagyok a királynő és mert szeretek táncolni.”

 

 


Forrás:

Bennfentesek szerint őfelsége mindenféle húst kedvel – többek között a bárányt, a sült marhát, a birkát, a nyírfajdot és a szarvast is. Az egyetlen, amihez ragaszkodik, hogy jól átsütve készítsék el neki. Bár a gasztrosznobok szerint ez nem vall kifinomult ízlésre, a királynőt ez nem zavarja: ő azt szereti, ha már-már cipőtalpra hasonlít a hús, amit neki sütnek.


Forrás:

A királynő hihetetlenül nagy összeget nyer azon, hogy lóversenyeken fogad. Egyes források szerint 30 év alatt sikerült 8,8 millió dollárnak megfelelő összeget összehoznia belőle. Rendszeres vendége az elegáns Royal Ascot lóversenynek. Nemcsak fogad: beszáll a lovak tenyésztésébe, nevelésébe és kiképzésébe is, amit pedig nyer az állatokon, azt vissza is forgatja, hogy a lovak és a zsokék megfelelő körülmények között készülhessenek a további versenyekre.


Forrás:

Oké, lehetne ennél rosszabb is, hiszen tudományosan bizonyított tény, hogy az étcsokinak számos kedvező élettani hatása van. Egykori séfje szerint a királynő annál jobban kedveli az étcsokit, minél sötétebb színű és különlegesebb ízű.


Forrás:

A királyi család sok más tagjához hasonlóan a királynő is szívesen vadászik. Bár ő maga nem mindig visz magával fegyvert ezekre az alkalmakra. Mindenesetre szeret jó meleg kabátot, fejkendőt, csizmát ölteni és nagy sétákra indulni a természetbe.