Galéria

Furcsa egzotikus gyümölcsök

Forrás: Jackfruit, azaz a jákafa gyümölcse
Forrás: Jackfruit, azaz a jákafa gyümölcse ilyen belül
Forrás: A csillaggyümölcsöt nem kell megpucolni, csak jól megmosni fogyasztás előtt. Édes, magas rosttartalmú gyümölcs, amelynek gazdag C-vitaminban, rézben, B5-vitaminban és káliumban.
Forrás: A vízialma emésztési problémákra csodás, és a vércukorszintet nem dobja meg, mint a többi édeskés almafajta.
Forrás: A langszat A-vimaniban gazdag gyümölcs, azaz jót tesz a látásnak, szemnek, a fogínynek és az arcbőrnek is.
Forrás: A rambután egy édes-savanykás termés, malajziában őshonos és mnagyon magas a C-vitamin tartalma.
Forrás: A mangosztán Indonéziában terem, barackra hasonlító íze van, de más az állaga. Az istenek gyümölcsénel nevezik a számos jótékony hatása miatt: paraziták és mikróbák ellen vetik be a trópusi égövön, emésztési bajoknál is használják. Külsőleg elfertőződőtt sebekre és ekcémára is ajánlják. Nagyon drága gyümölcs, mert érzékeny és és csak 15 év után kezd teremni egy fa.
Forrás: A tüskés uborka, azaz a kiwano valójában egy zöldség, az íze az uborka és a cukkíni között van. Afrikában honos, nagyon gazdag A- és E-vitaminban, tehát a bőrre, idegekre, izmokra, szívre hat pozitívan.
Forrás: A guava egy nagyon népszerű dél-amerikai gyümölcs, amelynek fogyasztását menstruációs panaszokra és emésztési problémákra szokták ajánlani.
Forrás: Az akiszilva Jamaica nemzeti gyümölcse. Csakt teljesen érett formájában fogyasztható (amikor látszanak a magjai), különben mérgező. Magas tápanyagtartalmú gyömölcs, általában köretként fogyasztják.
Forrás: Zsabotikába, azaz brazil szőlőfának is nevezik. Torokgyulladásra, asztmára és gyulladásokra ajánlott gyógynövény is.