Galéria

Színtrendek a lakberendezésben

Forrás:

Az olyan megnyugtató földszínek, mint a bézsek és a barnák legkülönbözőbb árnyalatai két lábbal a realitás talaján tartanak. Dolgozz velük bátran, fess velük hatalmas falfelületeket, és kombináld őket terrakotta színekkel, naturális anyagokkal – textilekkel, kövekkel, fával.

Ez a trend főként a tavasz és az ősz színvilágát gyűjti egy csokorba. Ebben a színtartományban éppúgy megtalálhatók a lágy csokibarnák, őszinte bézsek és puritán csontszínek, mint a kellemes borszínek és a krémes olívazöldek.


Forrás:

A kék különböző árnyalatai továbbra sem veszítenek népszerűségükből. A kék az új „alapszín”, melynek változatos színtartománya határtalan lehetőséget ad a kezünkbe. Legyen szó egy pasztell árnyalatról, egy erőteljes kobaltkékről vagy az egek és tengerek világát megidéző tónusról: a kék a természet minden csodájában ott van, így az enteriőrökből sem hiányozhat. Szürkékkel és zöldekkel idén egyre több színtársításban tűnik fel – nem véletlenül!


Forrás:

Ez a kontrasztos páros kiváltképp dinamikus duót alkot. Ha a hatást nem szeretnéd túldramatizálni, a falakra használj fehéret, és a bútorokkal, kiegészítőkkel emeld be a terekbe a feketét. Lakástextilekkel, burkolatokkal is fokozhatod az ellentétek színjátékát – a fekete-fehér sakkminták, csíkok és rombuszok örökérvényű lakberendezési motívumok maradnak.


Forrás:

A természet továbbra sem költözik ki a lakásból, sőt! Újabban a mélyebb tónusok is előszeretettel ütik fel a fejüket az enteriőrökben méreg-, dinnye-, és avokádózöldek formájában. Ezektől a mély árnyalatoktól korántsem kell megijedni, sőt. Ha szeretnél elmenekülni a világ zajától, egy zöldre festett enteriőrben minden bizonnyal nyugalomra találsz. A mélyzöldek kiemelik a hozzájuk társított árnyalatokat, és a szivárvány szinte valamennyi színéhez passzolnak.

Használd nyugodtan élénkebb tónusokkal is. Meg fogsz lepődni, hogy akár egy rózsaszín árnyalat is mennyire másként fest mellette.


Forrás:

Kétféleképpen bontakozhat ki ez a paradoxon. Egyrészt jelentheti azt, hogy monokróm egy falfelület – beleértve a mennyezetet, ajtó- és ablakkereteket. Ez a felfogás tehát határozott színhasználatra buzdít: azaz bánj merészen ugyanazzal a színnel, és ebben a „színburokban” helyezd el a falszíntől eltérő árnyalatú bútorokat és kiegészítőket.

A ton-in-ton elve egy sokkal lágyabb felfogást népszerűsít: vegyél egy színt, és annak legkülönbözőbb árnyalatait – játssz ezekkel az akár nüansznyi színeltérésekkel a falakon, sőt, akár vissza is hozhatod ezt a koncepciót a lakberendezési tárgyak színvilágában is.


Forrás:

A különböző színek, illetve színkombinációk mellett továbbra is hódítanak a falakon a DIY, azaz a csináld magad típusú dekorációk. Elkészítésükhöz olyan mindennapi tárgyakat hívhatsz segítségül, amikről elsőre nem is gondolnád, hogy ilyen célra bevetheted őket. Ha ilyen szemmel nézel körbe a lakásban, sok mindenben megláthatod a lehetőséget: egy szivacs, egy spárga, egy pecsét vagy épp egy buborékfólia is lehet festőeszköz a hagyományos ecset, henger és maszkolószalag mellett.

Mutatunk négy egyszerűen elkészíthető, de nagyon látványos technikát, amelyekkel könnyen izgalmasabbá tehetsz még egy kisebb falfelületet is! 


Forrás:

Az új bézses és szürkés árnyalatok igazi „kaméleonszínek”: gyakorlatilag bármely színnel kombinálhatók és a lakás valamennyi négyzetméterén jól mutatnak. A legkevésbé sem hivalkodók, jól harmonizálnak a fehérrel, a krém- vagy földszínekkel, így elegáns hátteret adnak a klasszikusabb stílusú bútoroknak. Eklektikusabb vagy modernebb enteriőrök falain bártan társíthatók élénkebb, mélyebb és vadabb színekkel, de éppúgy jól állnak nekik a fémes kiegészítők, mint egy-egy karakteres designbútor.