Galéria

7 híres színész, akinek jeleneteit teljesen kivágták egy filmből

Forrás: Két éve érkezett meg A Trónok harca sztárjának, Kit Harringtonnak egyik filmje, ami a John F. Donovan halála és élete címet viselte. Jessica Chastain biztosan jól emlékszik erre, hiszen ő maga is szerepelt volna a filmben, részt vett a forgatásokon, és már nagyon várta a bemutatót is. Maga a film elég nagy port kavart, és erre rátett még egy lapáttal az is, hogy a színésznő jeleneteit törölték a végső változatból, így egyáltalán nem jelent meg így a képernyőn. A rendező elmondása szerint erre azért volt szükség, mert a cselekményszál egész egyszerűen nem passzolt bele a narratívába.
Forrás: 2014-ben, amikor a színésznő két híres filmje (a Csillagainkban a hiba és A beavatott) is megjelent, ez a lista eredetileg egy harmadik mozifilmmel is bővült volna. Shailene Woodley ugyanis rengeteget dolgozott az Andrew Garfield-féle Pókember második részén, amiben ő képviselte volna a másik szerelmi szálat Mary Jane Watsonként. Ezeket le is forgatta, azonban amikor már a vágás és az utómunka következett, a rendező úgy döntött, hogy Shailene összes jelenetét törli a filmből, mert szerinte túlságosan elterelte volna a nézők figyelmét arról a szerelmi szálról, ami igazán fontos volt: Peter Parker és Gwen Stacy kapcsolatáról.

Volt egy kisebb egyezkedés arról, hogy a változtatások miatt Shailene Woodleynak járna szerep a harmadik részben, de végül erre sem került sor, és emiatt sokan nem is tudják, hogy a színésznő dolgozott a Pókember-filmen. Később egyébként elmondta, hogy részéről nincs harag.
Forrás: A Veszélyes kölykök című film, amiben Michelle Pfeiffer alakította a főszerepet, kis híján egy másik híres színésszel is bővült. Ő volt Andy García, aki nagyon lelkesen mondott igent a szerepre, amiben a színésznő szerelmét kellett volna alakítania. A forgatások le is zajlottak, legalábbis egy részük, de aztán az utolsó munkálatok során Andy összes jelenetét kivágták, és egész egyszerűen eltűnt a filmből.
Forrás: Valószínűleg az Oscar-nyertes Rachel Weisz sem számított arra, hogy lehet olyan film, amin hónapokig dolgozik, majd végül a jelenetei bele sem kerülnek a végső változatba! Pedig így járt, amikor a To the Wonder című film egyik szerepét elfogadta, és három hónapon át vett részt a forgatásokon Ben Affleck és Rachel McAdams mellett. A rendező úgy határozott, hogy még sincs szükség a felvételekre, így Rachel Weisz teljesen eltűnt a filmből. Bár nem ő volt az egyetlen, aki így járt, hiszen a rendező más filmjeinél is csinált már ilyet, csak akkor épp Viggo Mortensennel és Christian Bale-lel.
Forrás: Amikor 2012-ben elkészült Az emlékmás című film (ami az 1990-es változat remake-je), úgy volt, hogy Ethan Hawke is feltűnik majd benne. Ráadásul nem kis szerepben, hiszen ő játszotta volna a főszereplőt még az előtt, hogy új arcot kapott volna. Ezért a színész leforgatott jó pár jelenetet, mire a rendező úgy döntött, hogy inkább nem teszi ezeket bele a filmbe, mert csak összezavarnák a nézőt. Már csak azért is, mert Jessica Bielnek így két színésszel kellett volna leforgatnia a romantikus jeleneteket, ám a kémia mindkét esetben egészen másmilyen volt.
Forrás: Ma már ő az egyik legfelkapottabb színész Hollywoodban, és még a Marvel-filmekben is szerepet kapott, ám pár éve még vele is megesett, hogy egy filmből teljesen kivágták. Paul Rudd eredetileg ugyanis szerepelt volna a Koszorúslányok című vígjátékban, és a rendező elmondása szerint övé volt az egyik legviccesebb jelenet, amit valaha is látott. Ennek ellenére végül teljes egészében kivágták belőle. Paul a főszereplő egyik vakrandis partnere lett volna, akiről kiderül, hogy igazi szociopata, ám a rendező a film hossza miatt kénytelen volt ezt törölni; ahogy egyébként az összes vakrandis jelenetet is. Pedig biztos, hogy szórakoztató lett volna!
Forrás: Ha azt mondja egy rendező, hogy az alakításod egyszerűen lenyűgöző volt, valószínűleg te is biztosra vennéd, hogy viszont láthatod magad a képernyőn. Sienna Miller esetében viszont egészen máshogy sült el a dolog, hiszen hiába volt oda a rendező a munkájáért, végül ő sem kapott helyet a Fekete mise végső változatában, a készítő szerint pusztán narratív okok miatt. Úgy vélte, a karakter önmagában nem tesz sokat hozzá a történethez, annak ellenére, hogy egyébként Sienna a főszereplő barátnőjét játszotta, és az egész film igaz történeten alapszik - amiben bizony nagy szerep jutott ennek a barátnőnek is. Mindenesetre a rendező szerint a filmben erre nem volt szükség.