Galéria

Tíz dolog, amit a cicád biztosan utál

Forrás:

Cicád puha, finom kis pocakja mintha csak magát „kínálná fel” egy kis vakargatásra. Mégis jobban teszed, ha megálljt parancsolsz a kezeidnek; mivel ennek minden látszattal ellentétben nincs túl jó üzenete négylábú kedvenced számára. Amikor a macskák egymással harcolnak, bizony hasba is szokták rúgni a másikat. Ne akard ezen a tájékon simogatni, mert még félreérti.  


Forrás:

Az lehet, hogy neked olyan, mint egy cukibb babuci, de azért mégiscsak egy állatról van szó. Állatorvosok szerint a macskák utálják, ha karon fektetve tartják őket, mint anya a csecsemőjét.  sokkal inkább az ülő pózt kedvelik, mert abból könnyen tudnak támadni, ha kell.


Forrás:

Az sem biztos, hogy a macskád a legideálisabb útitárs a hosszú kocsiúton. Sőt. Egy ilyen kirándulás akkora stresszt is okozhat az állatban; hogy hányás, bevizelés s akár pánikroham lehet az eredménye.


Forrás:

A macskák ultraérzékeny hallásuk révén észlelik a veszélyt. A váratlan, hangos zaj pánikot kelthet bennük. Ha zenélsz, porszívózól, vagy bármilyen hangos tevékenységet végzel a lakásban, engedd, hogy a cicád egy számára biztonságos zugba meneküljön. 


Forrás:

Meglehet, hogy rendezettebbnek találod a fedett a macskaalmos dobozokat. Ha már mindenképpen ilyet veszel, érdemes nyitható ajtós verziót beszerezni. A macskák ugyanis szeretik, ha szabadon áramlik a levegő, amire egy zárt dobozban nincs lehetőség.


Forrás:

Nagy valószínűséggel mindenki tisztában van vele, hogy a macskák nem szívlelik a vizet. Kiválóan képesek önmagukat nyalogatni, s művelik is ezt végeláthatatlanul.  Használj szárazsampont, ha mindenképp muszáj.


Forrás:

Csak egy kis szantál légfrissítő a nappaliba, hisz úgy szereted az illatát. A macskád szaglószervrendszerét viszont teljesen összezavarhatod vele, mivel a megszokott illatok nyomán tájékozódik, s azt használja zsákmányszerzéshez. Bármilyen intenzív új illat, illatgyertya, parfüm használata kerülendő.


Forrás:

Hiába is próbálod meg úgy fegyelmezni, nem lesz belőle kutya. A „nem” szóra nem fog reagálni, ahogyan egy kis bünti se igazán lesz rá hatással.


Forrás:

Ahogyan azt bizonyára te sem szeretnéd, a macskád is utálja, ha alvásból zavarják föl hirtelen, sőt mi több, valamilyen másfajta cselekedetet várnak el tőle.


Forrás:

A macskák rendkívül kényesek arra, hogy almuk tiszta legyen. Ki nem állhatják, ha piszkos és azt sem, ha büdös. Tiszta alom, boldog macska – tartja a mondás.