Galéria

5 sötét titok a mozikról, amit nem is gondoltál volna

Forrás: Számos moziban bevett szokás, hogy a maradék popcornt elcsomagolják másnapra. Ebből pedig te az első harapásig legtöbbször szinte semmit sem érzékelsz, mert bár sokan úgy tartják, a másnapos pattogatott kukorica pont olyan jó, mint a friss, ezzel azért vitatkoznánk.
Forrás: Bár szigorú szabályok vannak a hangerőre, bizony egy-egy nagyobb robbanás simán elérheti azt a mértéket, ami már egészségkárosító lehet.

Szakemberek a füldugó használatát ajánlják, ami állítólag segít kiszűrni az olyan külső zajokat, mint a melletted ülők csámcsogása és pusmogása, és a füled egészségét is óvja.
Forrás: Talán feltűnt már, hogy a legtöbb moziban vörös huzat borítja az üléseket, ám ne aggódj, kivételesen ennek hátterében nem valami piszkos titok rejlik. A vörös ülések oka az, hogy ez az a szín, ami a mozis fényviszonyok között szinte eltűnik a látómezőnkből.
Forrás: Mondhatnánk úgy is, hogy a pattogatott kukoricát aranyáron mérik. Az Egyesült Államokban egy nagy popcorn átlagosan 8 dollárba kerül, ám a mozik számára ezt nagyjából 1 dollárért szállítják le. A moziknak nagyobb haszna van a büfén, mint a filmeken.
Forrás: A legjobb hang- és látványélmény nem az oly népszerű hátsó sorokban vár téged. A szakemberek szerint ott a tuti, ahol a vízszintes látószög 36 fok. De még mielőtt méricskélni kezdenél, egyszerűsítsük le úgy, hogy valahol a sorok kellős közepére kell ülni, kb. 2/3 távolságra a mozivászontól.