Galéria

Hűtsd le magad könnyen elkészíthető vegán házi jégkrémekkel!

Forrás:

Hozzávalók:

- 5 dl zsíros kókusztej
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1/4 csésze agávé szirup
- 3/4 csésze szeder
- 3/4 csésze málna

Elkészítés:

Öntsd össze a kókusztejet, a vaníliát két evőkanál agávé sziruppal és keverd simára és krémesre. Ha kész vagy, tedd kicsit félre. A maradék agávét öntsd a bogyós gyümölcsökre és addig keverd, amíg ez az elegy is krémes nem lesz. (Ha szükséges az íz miatt, adhatsz hozzá még egy kis agávét.) Ezután keverd össze a kókusztejes elegyet a gyümölcspürével, és meg is töltheted a jégkrém mixeddel a szilikon jégkrémformákat. Legalább négy óráig hagyd állni a fagyasztóban, vagy addig, amíg teljesen meg nem szilárdulnak.


Forrás:

Hozzávalók:

- 1 avokádó
- egy csésze kókusz krém
- 1/4 csésze juharszirup
- 1 banán
- 1/4 csésze lime juice
- 1 lime reszelt héja

Elkészítés:

Vágd fel hosszában az avokádót és kanalazd ki belőle a húsát. Tedd egy turmixgépbe és add hozzá a banánt, a kókuszkrémet, a juharszirupot, a lime juice-t, és reszeld bele a lime héját. Addig turmixold amíg krémesen sima nem lesz. Ha kész, öntheted máris a jégkrémformákba és legalább 6 órára tedd a fagyasztóba.


Forrás:

Hozzávalók:

- 3 és fél csésze mag nélküli, kockára vágott görögdinnye
- 3 kivi, hámozva és szeletelve
- 4-5 teáskanál cukor

Elkészítés:

Mivel ez a jégkrém szép átmenetes lesz, a két részét külön-külön kell elkészíteni. Lássuk is!

A görögdinnyét tedd a turmixgépbe és addig turmixold amíg szép egyenletes nem lesz. Az így kapott dinnyepürével nagyjából kétharmadig töltsd meg a jégkrémformákat, és kb. 2 órára – vagy addig amíg a dinnye meg nem szilárdul – tedd be a fagyasztóba. Ezután turmixold össze a kivit és a cukrot, addig, amíg a püréd sima nem lesz. A kivit öntsd bele a jégkrémformák megmaradt részébe és a jégkrémeket legalább 4 órára tedd a fagyasztóba.


Forrás:

Hozzávalók:

- 3 csésze mangó, apróra vágva (körülbelül 2 nagy mangó kell hozzá)
- 3 dl kókuszvíz
- másfél evőkanál chia mag

Elkészítés:

Tedd a mangót és öntsd a kókuszvizet a turmixgépbe, és mixeld simára. Ezután add hozzá a chia magot, kicsit keverd össze és öntheted is a jégkrémformákba. Hagyd a fagyasztóban legalább 6 órán át.


Forrás:

Hozzávalók:

- 4 banán
- 3/4 csésze mandulavaj
- fél csésze + 2 evőkanál édesítetlen mandulatej
- 1 evőkanál juharszirup
- fél teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés:

Az összes összetevőt öntsd egy turmixgépbe, és turmixold krémesre, simára. Ha kész, kóstold meg, kell-e még édesíteni, és nyugodtan adj még hozzá juharszirupot. Ezután öntheted is a jégkrémformákba és legalább 6 órára tedd őket a fagyasztóba.