Galéria

Az 5 legegészségesebb magféleség

Forrás: Nem csak az agyműködésre van fantasztikus hatással, de friss kutatások szerint a rendszeres diófogyasztók körében 26 százalékkal kevesebb a depresszióra való hajlam, míg a többi magféleségnél ez csak 8 százalék. Teheted süteményekbe, szórhatod a reggeli zabkásádba, pirítva pedig remek nassolnivaló a dió!
Forrás: Ne a sózott változatra gondolj: a natúr pisztácia segít, hogy karcsú maradhass, mivel a magok közül neki van a legalacsonyabb kalória, és a legmagasabb rosttartalma. Emellett magas az antioxidáns tartalma, és a magvak közül benne van a legtöbb karotinoid, ami miatt kiváló fegyver a rák és a szembetegségek ellen.
Forrás: A pekándió fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet, és nagyon sok flavonoidot tartalmaz, amik segítenek megakadályozni a szív és a cukorbetegség, illetve a rák kialakulását. Emellett magas az A-, B- és E-vitamin tartalma, és tele van olyan szuper ásványi anyagokkal, mint a kalcium, kálium, magnézium, foszfor és a cink.
Forrás: A mandula kalciumban és E vitaminban nagyon gazdag, emellett magas az antioxidáns tartalma is. Sok cinket tartalmaz, ami hozzájárul az erős immunrendszerhez és a gyorsabb sebgyógyuláshoz. 
Forrás: Bár mogyoró a neve, de technikailag a hüvelyesekhez tartozik, és sokkal távolabbi rokonságban áll a mogyorófélékkel. Rengeteg jófajta zsírt tartalmaz, és fehérjében is nagyon gazdag. Tartalmaz még fitoszterolt is, ami gyulladáscsökkentő hatású, emiatt pedig gyógyszerekben és kozmetikumokban is felhasználják a mogyorót. Ha száraz, vagy ekcémás a bőröd, akkor is érdemes sok mogyorót enned, mert sokat segíthet rajta ez a finomság!