Galéria

11 dolog, amit eddig nem tudtál A Grace klinika című sorozatról

Forrás: 2011-ben az amerikai Kandace Seyferth súlyos asztmás rohamot kapott, ám tízéves lánya Madisyn és barátja Katelynn hívták a 911-et, miközben a Grace klinikából látott újraélesztési folyamatot ismételgették, megmentve ezzel Kandace életét.
Forrás:

Ahhoz, hogy a lehető leginkább valósszerű képi világot lássuk viszont a képernyőn, nem dolgoznak a műtéti jelenetek esetén sem mű dolgokkal. Erről Sarah Drew, a dr. April Kepner karakterét játszó színésznő mesélt: „Szarvasmarha szervekkel dolgozunk. A szag rendkívül visszataszító, és mivel rendes forrasztókészüléket is használunk, néha mindent átjár az égett hús szaga.”


Forrás:

2009-ben, amikor Meredith és Derek úgy döntöttek, hogy összeházasodnak, a The Knot nevű weboldalon létrehozták a saját nászajándék listájukat, ahol a rajongók adhatták le virtuális ajándékukat adomány formájában több szervezet közül választva.


Forrás:

Először jött a Doktor Addison 2007-ben, majd a 19-es körzet, 2018-ban és szintén ebben az évben indult a Grey’s Anatomy: B-Team című sorozat.


Forrás: Korábban Kate Walsh, – aki később a Doktor Addisonban is játszott – erősítette meg, hogy olyan címek is szóba jöttek, mint a Doctors (Doktorok), Surgeons (Sebészek), valamint a Complications (Szövődmények).
Forrás:

Az Oscar-díjas színész rendezte a The Sound Of Silence epizódot, amikor Meredith-t támadás éri a kórház falain belül.


Forrás:

Ahogy persze senki! Ő azonban többször is beszél a producerrel, hátha megmentik karakterét, de nem kegyelmeztek neki. „Sosem gondoltam volna, hogy ilyen lesz, hogy ennyire ragaszkodni fogok hozzá. A karrierem során ez volt az egyetlen alkalom, hogy nem bántam azt, hogy 5:30-kor kellett kelnem és 16 órákat dolgoztam egyhuzamban.”


Forrás:

Amikor a sorozat megálmodója Shonda Rhimes előállt a Grace klinika tervével, javában ment még a Vészhelyzet, azonban ez őt egy percig sem zavarta, hiszen a kezdetektől fogva az volt a célja, hogy az ő szériájában az emberi kapcsolatoké legyen a főszerep. Erről korábban Oprahnak mesélt: „A sorozat ötletét az adta, amikor egy orvos azt mondta, hogy rendkívül nehéz a kórházi zuhanyban borotválnia a lábát.”


Forrás:

Még 2006-ban az As We Know It epizódban történt az eset, amikor Meredith egy bombát távolított el műtét közben a betege mellkasából. Majd miután a bombaszakértő megindult a folyosón, hogy hatástalanítsa az eszközt, Meredith utána ment és bizony robbant a bomba. Nos, ebben a szituációban Ellen Pompeo volt az, aki hatalmasat repült a robbanás közben.


Forrás:

Számos színész neve felmerült, mielőtt Patrick Dempsey megkapta a karaktert. Többek között Rob Lowe neve is sokáig játékban volt, valamint Isaiah Washington is esélyes volt, ám ő végül dr. Preston Burke szerepét kapta meg.


Forrás:

Ma már nagyon nehéz elképzelni, hogy ne Sandra Oh alakítsa Meredith legjobb barátnőjét, ám nem sokon múlt. Ő ugyanis előbb Miranda Bailey karakterének meghallgatására volt hivatalos.