Galéria

Frissítő dalgona italok (kávé helyett vagy mellett)

Forrás: Mogyoróvajas dalgona kávé
Hozzávalók: 1 evőkanál mogyoróvaj, 1 ek cukor, 1-2 evőkanál instant kávé (ha kávésat szeretnél, de kihagyhatod), 2 ek forróvíz, 2 dl hideg tej, pár jégkocka
Elkészítés: a tejet és a eget tedd egy nagy pohárba. A mogyoróvajat a cukorral, a forró vízzel és a kávéporral keverd habosra. Az ízesített habot kanalazd a tej tetejére.
Forrás: Matcha dalgona
Hozzávalók: 1 ek matchapor, 1 ek cukor, 3 ek csocseriborsókonzerv leve, 2 dl tej, jég
Elkészítés: a matchaport, a cukrot és a csicseri levét verd fel habosra, majd kanalazd a tej tetejére.
Forrás: Epres dalgona
Hozzávalók: 2 ek epres Nequick (vagy bármilyen epres italpor), 1 dl tejszín, 1 ek cukor, 2 dl tej, pár szem eper, jég, 2 ek forró víz
Elkészítés: italporból, cukorból és a forró vízből keverj habot, a jeges tejre kanalazd az epres habot, a habra szórd rá a kockára vágott friss epret.
Forrás: Karamellás dalgona
Hozzávalók: 2 ek dulce de leche (karamellkrém) vagy karamellszósz, 4 ek tejszín, 1 ek habfixáló por, 2 dl tej, jégkocka, csokireszelék
Elkészítés: a karamellkrémet habosítsd fel tejszínnel, tegyél hozzá habfixálót, majd a kész habot kanalazd a jeges tejre, a tetejére szórj csokireszeléket.
Forrás: Kakaós dalgona
Hozzávalók: 2 evőkanál instant kakaópor, 1 evőkanál cukor, 2 evőkanál forró víz, 2 dl tej, jégkocka
Elkészítés: a kakaóport, a cukorral és a forró vízzel keverd habosra, a habot kanalazd ré a jeges tejre. Szórj a tetejére kevés kakaóport.