Galéria

9 dolog, aminek fogyasztásával rásegíthetsz a jó alvásra

Forrás: A zsíros túróban rengeteg a tripofán, variáld olyan étellel, amelyben szintén van olyan anyag, ami ellazít, modnjuk a melatoninban gazdag málnával.
Forrás: Ebben az egzotikus gyümölcsben rengeteg olyan antioxidáns van, ami pozitívan hat az idegrendszerre.
Forrás: Az olyan halak, mint a lazac, a makréla és a szardínia tele vannak B6-vitamiinal, ami elősegíti a melatonin hormontermelését a szervezetedben, azaz könnyebben elalszol majd és jobban alszol majd.
Forrás: Nem véleten, hogy este langyos tejet adnak a gyerekeknek, hiszen magas triptofán- és kalciumtartalma miatt gyosan ellazít egy nehéz nap után.
Forrás: Főleg a diú és a mandula nagyon sok magnéziumot tartalmaz, amely szintén elősegíti az alváshoz szükséges melatonin termelődését.
Forrás: Ez a gyümölcs sajnos csak aszalt formában kapható itthon, így a cukorszintet sajsnos kicsit megemeli, amikro megeszed, de utána sokáig jó szinten tartja, alvás közben is, emelett sok növényi melatonin van benne.
Forrás: A kamilla híresen jó nyugtató gyógynövény, apigenin a benne lévő anyag neve, amitől segít ellazulni.
Forrás: A sovány pulykamell vacsorára nagyon jó választás: rengeteget triptofán és fehérje van benne, ami segít a mély alvás elérésében.
Forrás: Ez gyümölcs lehet az esti jolly joker desszerted, mert rengeteg kalcium, magnézium és triptofán van benne, minden van benne, ami az ellazuláshoz kell.