Galéria

10 színész, akik több, mint 100 szerepet eljátszottak már

Forrás: A brit színésznő karrierjét a színházban kezdte, majd első filmjében, A harmadik titokban 32 évesen tűnt fel. A rákövetkező években rengeteg műfajban próbálta ki magát, feltűnt vígjátékokban és a James Bond-filmekben is, mára pedig már 128 alkotás mellett szerepel a neve. Kapott Oscart legjobb női mellékszereplőként nyújtott alakításáért, BAFTA-díjat, SAG-ot, Golden Globe-ot, sőt, még Tony-t is!
Forrás: A színész a 60-as években kezdett el aktívan foglalkozni a színészkedéssel, kezdetben Judyhoz hasonlóan ő is színházban. Legelső filmje A fehér autóbusz volt, ám itt még nem ő játszotta a főszerepet; erre 11 évet kellett várnia. Viszont innentől kezdve beindult a karrierje, és hatalmas hírnevet szerzett magának. Leghíresebb szerepének sokan Hannibal Lectert tartják, ami miatt még Oscarral is gazdagodott, mára pedig már a sorozatok világában is kipróbálta magát.
Forrás: Tudtad, hogy Jackie Chan legelső színészi szerepére alig 9 évesen tett szert? A 70-es években Bruce Lee mellett is dolgozott, kitanulta alaposan a harcművészeteket, rendezői és produceri szerepben is helytállt már, sőt, még forgatókönyvet is írt. Amikor rájött, hogy vígjátékokba mennyire passzolnak a harci jelenetek, az egész világon berobbant. 2016-ban az Oscar-gálán Életmű-díjat kapott sok-sok évtizedes munkájáért.
Forrás: Hiába 73 éves, Susan Sarandon mai napig dolgozik, így a 161-es szerepszáma még biztosan növekedni fog. 1970-ben kapta meg első munkáját a Joe című filmben, majd 12 évvel később már Oscar-jelöltként érkezett a gálára az Atlantic City című filmért. Vígjáték, dráma, akció: mindenben láthattuk már, sőt, még különböző sorozatokban is vállalt mellékszerepeket az évek során.
Forrás: Akárcsak oly sok színésznek, úgy Michael Caine-nek is a színházban kezdődött színészi karrierje. A nagy áttörés viszont akkor kezdődött meg, amikor 25 évesen az Az Ipcress ügyirat című filmben tűnt fel, innentől kezdve pedig sorra találták meg a szerepekkel. Mára már többszörös Oscar-nyertes, és 176 szerepet tudhat maga mögött!
Forrás: Körülbelül 48 éve dolgozik a filmes szakmában Samuel L. Jackson, akinek nevét és arcát az egész világ ismeri. A hírnevet leginkább Tarantinónak köszönheti, akivel azóta számtalan alkalommal dolgoztak együtt, de még ezen kívül is rengeteg munkát vállalt el. Feltűnt a legtöbb Marvel-filmben, a Star Warsban, különböző vígjátékokban és akciófilmekben is, így nem csoda, hogy lassan a nevéhez 200 produkciót is köthetünk.
Forrás: A 60-as és 70-es években Donald Sutherland elsősorban horrorokban és háborús filmekben tűnt fel, de sokáig csak kisebb szerepekben. De ő nem adta fel, így egyre jobb és jobb munkákat tudott megszerezni magának, mígnem a MASH című háborús vígjátékért már Golden Globe-jelölést is kapott. Noha az utóbbi években kevesebb filmben láthattuk, azért így is szerepet vállalt például az Ad Astrában és Az éhezők viadalában is. Munkásságáért az Oscar Életmű-díját is megkapta.
Forrás: A brit színész, aki 2015-ben hunyt el, elsősorban A gyűrűk urából lehet ismerős. Azonban Christopher Lee élete során rengeteg szerepet elvállalt, hiszen egészen a 40-es évek vége óta dolgozott a szakmában. Leghíresebb alkotásai közé tartozik a Dracula, a Frankenstein és a Sherlock Holmes is. A filmezéssel töltött évtizedei alatt kis híján 300 szerepet vállalt el.
Forrás: Bár fiatal korában még börtönben is ült, végül Danny Trejónak sikerült felülemelkednie múltján. A színész a 80-as évek közepe óta dolgozik a szakmában, általában akciófilmekben tűnik fel, és sokan Machete néven is ismerik őt. Ennyi idő alatt sikerült több, mint 400 szerepet bezsebelnie, bár tény, hogy ezek között akadtak rövidebb, pár perces cameók is.
Forrás: Julia Roberts testvére, és egyúttal Emma Roberts édesapja igazán otthonosan mozog a filmes szakmában. A 64 éves színész ugyanis 1978-ban kapta meg első szerepét, amiért rögtön Golden Globe-ra jelölték. Ebből már lehetett sejteni, hogy nagy karrier vár rá, bár talán azt ő sem gondolta volna, hogy 2020-ra egészen 577 szerepet tudhat majd maga mögött. Korábban egy interjúban elmondta, hogy volt már olyan is, hogy egy éven belül 74 film forgatásán vett részt, és életében egyetlen szerepet sem utasított még vissza, ám ennek ellenére ugyanolyan szenvedéllyel csinálja a színészkedést, mint a kezdetekkor.