Galéria

Filléres csodaszer: mi mindenre jó az ecet a háztartásban?

Forrás:

Nem csak a kellemetlen szagoktól és csúnya foltoktól szabadulhatsz meg, de a szőnyeg színét is felfrissítheted vízzel hígított ecet segítségével. Szúrós szagának köszönhetően a molylepkéket is elűzi. Ne aggódj, az ecetszag hamar elillan. 


Forrás:

Penészfoltok ellen vesd be a fehér ecetet. Szinte minden felületen biztonsággal alkalmazhatod, nem fog foltot hagyni. Kisebb foltok esetén higítsd vízzel, makacsabb szennyeződésekhez töményen használd.


Forrás:

Az ecet pillanatok alatt elbánik például a vörösbor és a kávé okozta makacs foltokkal; de bátran bevetheted fehérítőként is. A mosógépbe öntött fél pohárnyi ecet segítségével a koszos és megsárgult ruháid is vakítóan fehérek és tiszták lesznek, ráadásul az ecet kevésbé roncsolja a szálakat, mint a fehérítő.


Forrás:

Kávéfőzők, vízforralók is tisztítására, vízkő mentesítésére is kiválóan alkalmas az ecet; amit fele-fele arányban érdemes vízzel keverned.  Az igazán megkövesedett részekre tömény ecetet is önthetsz.


Forrás:

Keverj össze ecetet és szódabikarbónát, majd öntsd a lefolyóba. Használj fél adag szódabikarbónához egy adag ecetet, s amint a habzás elmúlik, adj hozzá ugyanannyi meleg vizet. Várj öt percet, majd eressz rá hideg vizet. A két szer együttes ereje megszabadít a dugulástól és szagtalanítja a csövek belsejét.


Forrás:

Az ecetet a kertben felbukkanó gazok ellen is bevetheted, hatékonyan és vegyszermentesen kiirthatod vele a nem kívánatos gyomnövényeket.  


Forrás:

Sokan ablaktisztításkor is az ecetre esküsznek a készen kapható szerek helyett. Töltsd egy szórófejes flakonba ecet és víz azonos arányú keverékét, és ezt használd a vegyszerek helyett. Egy ronggyal töröld végig az ablakot, majd egy tiszta ronggyal töröld szárazra; az eredmény csillogni-villogni fog.


Forrás:

Tudtad, hogy a hígított ecet feszessé varázsolhatja az arcbőrödet? Keverj két-három evőkanál gyümölcsecetet egy liter vízhez, és használd tonikként a szokásos arctisztítási folyamat részeként.