Galéria

Ételek, amiket nem szabadna együtt fogyasztani

Forrás:

Nemcsak az emésztésnek nem tesz jót, de egészen letargikus állapotba is kerülhetsz tőle. Ha nem tudsz ellenállni a turmixnak, akkor adj hozzá egy csipet szerecsendiót, fahéjat, vagy kardamomot a jobb emésztés érdekében.


Forrás:

Sokan szeretik feldobni kedvenc joghurtjukat egy kis extra gyümölccsel, azonban ezzel is jobb vigyázni. A joghurt baktériumai ugyanis kölcsönhatásba léphetnek a gyümölcsben található cukorral és allergiás reakciós is kiválthatnak.


Forrás:

Ugye tudod, hogy a bárokban azért kínálják a sós mogyorót épp az ital mellé, mert a sós csemegétől csaka még szomjasabb leszel?! A túlzottan sós mogyoró azonban rendkívül dehidratált állapotot képes előidézni, amit még több sörrel próbálsz enyhíteni, aminek ismerjük, milyen negatív hatásai lehetnek.


Forrás:

Sokaknak a reggeli gabonapehely és a narancslé szinte kéz a kézben jár, ám jó tudni, hogy a gyümölcsben lévő savak akadályozzák a szénhidrátok lebontását. Érdemes a gabonapehely és a narancslé között egy óra különbséget tartani.


Forrás:

A mexikói konyha alapjai, ami azonban könnyen vezet puffadáshoz, felfújódáshoz és más emésztéssel kapcsolatos problémákhoz. Ha amúgy is gyenge az emésztőrendszered, érdemes ezt kiiktatni.


Forrás:

Ó, a jó görög saláta! Sajnos mindkét zöldség emésztési ideje egészen más jellegű, így könnyedén becsaphatja az emésztési rendszerünket, ami akadályozza, hogy egészséges időben és módon távozzon majd a szervezetünkből.


Forrás:

Egy igazi klasszikus párosítás. Ám míg a burgonya alkalikus emésztő folyadékot igényel, addig a hús savas folyadékot, így könnyedén gyomorégéshez, puffadáshoz, büfögéshez vezethet ez az ételpáros az emésztés során.


Forrás:

Étkezés közben gyakran iszunk vizet, ez azonban nem túl jó, ugyanis a víz hígítja a gyomrosavat, ami nagyon fontos az emésztéshez és a tápanyagok lebontása során. Fogyassz inkább érkezés előtt fél órával egy nagy adag vizet, mivel ezzel elkerülheted a túlevést.