Galéria

8 színész, aki valójában nem is énekelt a filmjében - csak úgy tett, mintha

Forrás: Ma már ő a világ egyik legnépszerűbb énekesnője, de amikor 1997-ben a Selenát forgatták, J.Lo-t még inkább színésznőnek tartották. Ezért a készítők nem is igazán hitték, hogy képes lenne megütni azt a szintet, ami szükséges Selena hangjához: ebből kifolyólag a filmben Selena valódi zenéit játszották le. Később aztán azért Jennifer Lopez bebizonyította, hogy milyen szuper hangja van, hiszen több Selena dalt is elénekelt már különböző díjátadókon és koncerteken.
Forrás: Nemrég érkezett meg a Netflixre Rachel McAdams és Will Ferrell közös filmje, amiben a színésznő egy izlandi duó egyikét alakította. Céljuk az volt, hogy megnyerjék az Eurovíziót, ehhez pedig természetesen dalra is kellett fakadniuk. Noha Rachel elénekelte valóban a jeleneteit, a készítők végül úgy ítélték meg, hogy jobb lenne, ha nem kizárólag az ő hangját hallanánk. Ezért Molly Sandén svéd énekesnővel vették fel a dalokat, aki később elmondta, hogy a filmben csak az ő hangját halljuk, és nem Rachelét.
Forrás: A film egyik legemlékezetesebb dala volt a Never Enough, amit a képernyőn Rebecca Ferguson adott elő. De ő csak színésznőként vett részt a jelenetben, és a dalt valójában Loren Allred énekelte fel helyette, aki az Instagramon is elárulta, hogy milyen aktív résztvevője volt a filmnek; csak épp az arcát nem látta senki sem.
Forrás: 2007-ben jelent meg Marion Cotillard filmje, amiben Édith Piaf életét mutatták be. Persze ebből az ikonikus dalok sem hiányozhattak, amire ugyan a színésznő nagyon készült, végül mégsem általa került előadásra. A készítők szerint a hangja nem volt elég ehhez a szerephez, így inkább az eredeti dalokat használták fel. Marion azért ennek ellenére eljárt zeneórákra, hogy ha énekelni nem is fog, de a tátogása tökéletes legyen, és a légzési technikákat is elsajátítsa.
Forrás: A film megjelenésekor csak kevesen tudták, hogy Zac Efron nem is énekelt az első részben. Sőt, maga a színész sem tudta, csak utólag vette észre, hogy a saját hangját nem hallja viszont a képernyőn, annak ellenére, hogy vele is felvették őket. Még a készítők sem szóltak neki, ami miatt ő kifejezetten kellemetlenül érezte magát, hiszen meg kellett magyaráznia, miért egy másik férfi szólalt meg a dalokban. Állítólag Zac hangja ekkoriban még nem volt elég erős, de ez már csak a dalok felvételekor derült ki, így kénytelenek voltak más megoldást találni. A második és harmadik részben viszont már a színész megkapta a lehetőséget arra, hogy saját maga énekeljen, és a végeredmény tényleg jól sikerült!
Forrás: A fiatal apáca hangjára mindenki tisztán emlékszik, hiszen Wendy Makkena csodálatosan énekelt. Vagy mégsem? A színésznő elárulta, hogy amikor jelentkezett a castingra, egyszerűen nem volt képes megütni a magas hangokat. Mivel külsőre nagyon jó volt Robert nővér megtestesítésére, a készítők más megoldást kerestek, és Andrea Robinson énekesnőt kérték fel arra, hogy énekeljen a színésznő helyett.
Forrás: Audrey Hepburn alakítása kétségkívül tökéletes volt, azonban amikor az éneklésre került a sor, a készítők úgy érezték, nem elég karakteres a hangja. Ezért cserélték le Marni Nixon díjnyertes énekesnőre, aki helyette adta elő a dalokat. Audrey ennek viszont egyáltalán nem örült, mert hitte, hogy képes lenne elénekelni őket. Ezért saját maga megpróbálta felvenni a dalokat, amelyek ugyan jól sikerültek, ám a készítők végül Marni mellett döntöttek. Egyedül a Just You Wait egy részében hagyták meg Audrey hangját, valamint később kiadták az általa énekelt dalokat is.
Forrás: George Clooney a film forgatását megelőzően lelkesen készült a dalok felvételére, de amikor a stúdióban rákezdett az éneklésre, a rendezők úgy érezték, hogy nem elég jó a hangja ehhez. Ezért kerestek fel egy másik énekest, aki tökéletes volt a dalokhoz, míg George a képernyőn lényegében csak tátogott.