Galéria

Szépség a világ körül

Forrás: Koreában és más Ázsiai országokban a bőrfehérítés mindennaposnak számít. Számtalan kozmetikum és szépészeti eljárás van már a hófehér bőrért. A koreai nők rengeteg fényvédőt használnak, kerülik a napot és nyáron mindig napernyővel járnak, hogy véletlenül se barnuljanak le.

Forrás: A legtöbb országban az emberek bármit megtennének azért, hogy szép fogsoruk legyen. Japánban azonban a kiálló szemfogak divatosnak, sőt szexinek számítanak. Sok nő implantátumot helyeztet be csak azért, hogy tökéletlen legyen a fogsora.


Forrás: Bár a plasztikai műtétek ma már az egész világon elterjedtek, Iránban egyenesen divatosnak számítanak. Az országban van a legtöbb orrplasztika az egész világon, nők és férfiak egyaránt átesnek a beavatkozáson. Az irániak szeretik megmutatni, hogy plasztikáztattak, gyakran a már gyógyult orrukon is fennhagyják a sebészeti tapaszt, hogy felhívják a figyelmet a műtétre.
Forrás: A maorik Új-Zéland őslakos népe, a kultúrájukban a kézzel készített tetoválásoknak fontos szerepe van. A nők állát is díszítő ta-moko tetoválás a szépség jele.

Forrás: Európában is egyre népszerűbb a henna tetoválás, de amíg mi csak a nyári fesztiválok kiegészítőjeként tekintünk a hennára, Indiában régi tradíciója van a testfestésnek. Indiában és a környező országokban a Mehndi festés már az ókorban megjelent, a nők ünnepnapokon ékszerként viselték a különböző mintákat. Manapság az esküvők előtti felkészülés egyik legfontosabb része, amikor a hozzátartozók hosszú órákon át díszítik a menyasszony bőrét, hogy gyönyörű legyen a menyegzőre.

Forrás: Mauritánia szegény ország, ahol az élelmiszer mindig központi szerepet játszott az emberek életében. Pont ezért az országban a kövérség a gazdagságot, az egészséget és a szépséget szimbolizálja. Sokan hízlaló táborokba küldik a lányukat, ahol teve tejjel és kölessel tömik a fiatalokat, hogy elérjék a kívánt súlyt. Szerencsére manapság már egyre kevésbé jellemző a lányok erőszakos hízlalása, de még ma is léteznek ilyen táborok.
Forrás: Amíg a világ sok részén a nők sminkkel, póthajjal és műszempillával teszik magukat vonzóbbá, Franciaországban a természetes kinézetet részesítik előnyben. A franciák oda vannak a különleges kinézetért, az úgynevezett „jolie laide” nők nem felelnek meg semmilyen általános szépségideálnak és pont a tökéletlenségük miatt gyönyörűek.
Forrás:

Nem véletlen, hogy a fejünkben él egy kép a mindig divatos orosz nőről. A oroszok számára fontos, hogy ha kilépnek a házból mindig makulátlan legyen a megjelenésük. Amíg mi simán leugrunk a boltba smink nélkül és melegítőben, ők nem indulnak el otthonról, amíg nem néznek ki tökéletesen. Persze ez egyénenként eltérő, de általánosságban jellemző, hogy az orosz nők kiemelten odafigyelnek a kinézetükre.