Galéria

8 híresség és kedvenc könyveik

Forrás:

Nem véletlen, hogy Emma Watsont választották Szépség szerepére, hiszen a színésznő is ugyanolyan könyvmoly, mint Belle. A Brown egyetemen angol irodalmat tanult, saját könyvklubja van, és rendszerint eldugja kedvenc könyveit London különböző pontjain, hogy egy szerencsés járókelő találjon rájuk. A színésznő kedvenc könyve A kis herceg, ami számára nem csupán egy könyv, hanem sok emlék köti hozzá. „Olyan, mintha meghallgatnék egy számot…visszarepülök egy másik helyre, egy másik időbe.”- mondta.


Forrás: Robin Williams imádta a science fictiont. A színész kedvence Iscaac Asimov Alapítvány-trilógiája volt. „Ez a történelem egyik legnagyszerűbb könyve, a kedvenc karakterem pedig az Öszvér” - mondta.
Forrás: Michelle Obama egyik kedvenc könyve Toni Morrissontól a Salamon-ének. A volt First Lady számára azért különleges ez a regény, mert ez volt az első olyan könyv, ami igazán tetszett neki és nem tudta letenni. „Ez a könyv szerettette meg velem az olvasást. Előtte azért olvastam, mert kellett. De ez a könyv igazán magával ragadott és csak olvastam, olvastam és olvastam.”
Forrás: Harry Potter színésze szereti az orosz irodalmat, nagy kedvence Bulgakov Mester és Margaritája. „Ebben a könyvben minden megvan. A képzelet, az őrület, a szatíra, a humor és a szív nagyszerű találkozása.”
Forrás: Jennifer Lawrencre a Zabhegyező volt nagy hatással. A színésznő imádja Salinger szarkasztikus stílustát és azt, ahogyan bemutatja az 40-es évek USA-ját. „Ezekhez a karakterekhez semmi sem fogható az amerikai irodalomban.”-mondta.
Forrás: Bill Murray kedvenc írója Mark Twain és nagyon szereti a Huckleberry Finn-t. Kedvenc könyvei azonban nem tőle vannak. A Pestis Albert Camus-tól és A Story like The Wind Laurens van der Post tollából a kedvencei.
Forrás: Az énekesnő nagy kedvence Reiner Maria Rilke: Levelek egy ifjú költőhöz c. könyve. A rövid kötetben az író 10 levelét gyűjtötték össze, amit Franz Xaver Kappushoz írt. Gaga azt mondta, hogy ezt a könyvet „minden nap eltudná olvasni.”
Forrás: A Trónok harca korunk egyik legolvasottabb regénysorozata, az írója pedig a Gyűrűk Ura lapjait forgatja szívesen. A két történetet gyakran hasonlítják össze egymással, ami nem csoda, mivel George R. R. Martin sokat merített Tolkien műveiből. Az író elmondta, hogy a Gyűrűk Ura a kedvenc könyve, legjobban pedig Boromir karakterét szereti, mivel benne „egyszerre van meg a jó és a gonosz is”.