Galéria

8 extra gyors 3 összetevős vega recept

Forrás: Tofu szójaszósszal és gyömbérrel
Elkészítés: a tofut vágd fel szeletekre vagy kockákra, egy tálban keverd össze szójaszósszal és reszelt gyömbérrel (szárított is tökéletes). Forró, tapadásmentes serpenyűben süsd meg a tofut. Önmagában is finom, de rizzsel vagy salátával tökéletes főétel.
Forrás: Padlizsán mizóval és mézzel
A padliszánt vágd szeletekre, pácold be mizópasztával és mézzel. Forró, serpenyőben süsd meg mindkét oldalát. A tahini (szezámpüré) remekül illik hozzá, salátával vagy pirítóssal isteni ebéd vagy vacsora.
Forrás: Hamis pizza leveles tésztából
Vegyél kész leveles tésztát (ebből létezik gluténmentes verzió is), vágd 10x10 centis négyzetekre, tegyél rá félbevágott koktélparadicsomot (más paradicsom is jó) és szórd meg reszelt sajttal. 180 fokos sütőben süsd meg 12-15 perc alatt.
Forrás: Zöld frittata (tojáslepény)
2 személyre 6 tojást verj fel, tegyél a felvert tojásba bármilyen sajtot reszelve vagy morzsolva (maradék feta, mozzarella, trappista, parmezán) és szórj bele bármilyen zöld zöldséget, ami van otthon: spenót, spárga, zöldborsó, póráhagyma, medvehagyma mehet be. A hozzávalókat keverd jól össze, ha nem sós sajtot választasz, akkor sózd meg a mixet, és előmelegített, 180 fokos sütőben süsd meg 25 perc alat aranybarnára.
Forrás: Spárga sajttal és zöldfűszerekkel
A spárgá végét vágd le (ahol meghajik, ott már kezdődik a fás része), tedd egy hőálló tálba, reszelj rá sajtot, a legjobb a pecorino vagy a parmezán, de bármilyen jó, szórd meg olyan zöldfűszerrel, ami van otthon: a menta, a petrezselyem és a bazsalikom is szuper hozzá. Sütőben grillezd 10 percig 180 fokon. Salátával vagy tepsis krumplival szuper főétel.
Forrás: Tócsni (latkes, lapcsánka, krumplilepény)
Reszelj le 30 dkg krumplit, keverd össze egy tojással és 2-3 evőkanál liszttel – ez az alaprecept, de valójában rakhatsz hozzá még bármilyen zöldséget (cukkini, répa, édesburgonya, karfiol) reszelve vagy hagymaféléket, sót, borsot. Keverd össze a masszát. Forró, olajozott serpenyőbe kanalatt evőkanálnyi adagokat, lapítsd le és süsd meg minkét oldalán ropogósra. Magában vagy fokhagymás tejföllel megkenve isteni ebéd.
Forrás: Ropogós affogato (fagyis feketekávé)
Főzz le fejenként egy adag feketekávét (instant is szuper), egy pohárba tegyél 1-2 gombóc vaníliafagyit, öntsd rá a kávét és szórj a tetejére valami ropogós állagú finomságot, ami van otthon (grillázs, kekszmorzsa, corn flakes, granola, babapiskóta összetörve).