Galéria

5 tipp, hogy még jobban ápold a házasságod

Forrás:

Egy idő után szörnyen visszatetsző tud lenni, ha az egyik fél állandóan megmondja a másiknak, hogy mit nem csinál tökéletesen. Például hogy nem jól teszi be a szemeteszsákot a kukába, vagy hogy rossz helyre teszi vissza a ketchupot. Ezek nem érnek annyit, hogy egy percig is bosszankodj rajtuk vagy számon kérd a párodon. Ha nagyon zavar, inkább csak annyit mondj: 'tudod, hogy már beszéltük, ez így annyira nem hatékony'... vagy valami hasonlót. De ne igazítsd helyre, csak finoman jelezd, hogy valami nem klappol.


Forrás: Túl sok a program, amin meg kell jelenjetek: család, barátok, munkahelyi kötelező körök? Akkor próbálj meg lemondani néhányról, ami annyira nem fontos. Miért? Hogy legyetek kicsit kötetlenebbül is együtt otthon a semmittevésben, és hogy legalább a közös szabadidőtökben ne rohanjatok. Légy rugalmas az énidővel kapcsolatban, felejtsd el a rövid pórázt, sőt a póráz is tűnjön el. Engedd, hogy csináljon magának külön programot a párod, és te is tégy így a saját szabadidődben. Hiszen attól, mert házasok vagytok, még külön-külön is lehet programotok.
Forrás:

Tudjuk, hogy a mai világban a mobil már-már köldökzsinórként köt össze bennünket, és ha nagyon akarjuk, pontosan meg tudjuk mondani, épp hol van a párunk, mit csinál, kivel van, mikor ér haza. Ne feszülj rá ennyire a 'követésre', és erről őt is szoktasd le, mert így meg fognak csappanni a spontán programok, meglepetések is, arról nem beszélve, hogy bármelyikőtök úgy érezheti, ez neki már sok. Jelszó: távolságtartás.


Forrás:

Figyelj a mondandójára, mondd el a véleményedet (ha kéri), támogasd az ügyeit. A jó párkapcsolat alappillére a jól működő kommunikáció, ha ez megvan, arra már lehet építeni.


Forrás:

Nem kell, hogy minden történésről beszámoljatok egymásnak napközben, még ha meg is tehetitek. A párod meglesz anélkül az infó nélkül is, hogy elfogyott a desszert a munkahelyi ebédlőben, és te is nyugodtan alszol majd, ha nem hallasz egy újabb viccet, amit a kollégája mondott az értekezleten. Ne cseteljetek egész nap, mert könnyen áteshettek a ló túloldalára. Nehogy aztán hazaérve már ne legyen miről beszélgetni.