Galéria

6 tipp, ha nehezen megy az elalvás

Forrás:

Bevallom, én imádom a listákat. Segítenek tisztábban látni, rendezni a gondolataimat. Úgy érzem, ha leírom, mi mindent kell tennem, félig már végeztem is. Egy kutatás szerint azok, akik a jövőbeli teendőkről írtak listát, 9 perccel hamarabb elaludtak, mint azok, akik azt foglalták össze, hogy mivel végeztek aznap.
(Ezzel ellentétes, de kedves gondolat: egy ismerősöm mesélte, hogy esténként az ágyban a rengeteg dolog helyett, aminek aznap sem tudott a végére járni, kiválaszt egyet, amit elvégzett: ez elégedettséggel tölti el, és jobban le tudja így zárni a napot.)


Forrás:

Ha már 20 vagy 30 perce forgolódsz, kelj ki az ágyból, különben az agyad az álmatlanság képzetét fogja az ágyhoz kapcsolni. Lehet, hogy túl hamar feküdtél le: nem voltál elég fáradt, vagy nem tudtál eléggé lenyugodni a mozgalmas nap után. Adj még egy kis időt magadnak, de már ne csinálj semmi extrát.


Forrás:

Számomra egy kis szépirodalom koronázza meg a napot. Ez a méltó befejezés, a legjobb ellazulás. Az agyam ilyenkor is dolgozik, de teljesen másképp, mint egész nap – nem a saját életem áll a fókuszban, és ez nagyon felszabadító. Ugyanakkor nem szabad túlságosan izgalmas könyvet választani. Legutóbb Havier Maríastól a Berta Isla volt az, amely éjszakákon át nem hagyott nyugodni. Komolyan, szörnyű volt. És gyönyörűséges.


Forrás:

Te is hallottál már olyan babákról, akik csak a zúgó mosógép hangjára tudtak elaludni? Egyes emberek, akik korábban a tengerparton laktak, arról számoltak be, hogy a nagyvárosban nem tudnak olyan jól aludni. Nekik nagyon is bejön egy olyan CD, amelyről az óceánt lehet hallgatni. Ki tudja, talán neked is jó szolgálatot tehet az ilyesmi: csak győzz választani az erdei eső és a kabócák hangja közül.


Forrás:

A lényeg az, hogy ne hagyd elkalandozni a gondolataidat. Tedd az egyik kezed a mellkasodra, a másikat a hasadra, és próbálj lassan lélegezni.


Forrás:

Kereshetsz YouTube-videót vagy valamilyen appot. Először azonban tanácsos nappal kipróbálnod ezeket, és csak a legjobbakat bevetni este. Ha olykor nappal is alkalmazod, az azért is jó, mert az agyad nem kizárólag a nehezen elalvós estékhez fogja társítani ezeket.