Galéria

Sztárok, akik majdnem felhagytak a színészkedéssel, még mielőtt befutottak volna

Forrás: Egy egész világ rajong a híres színészért, aki most még a sorozatok világában is maradandót alkotott a Witchernek köszönhetően. Ám mielőtt megkapta volna Superman szerepét, már kezdett kiábrándulni Hollywoodból, hiszen állandóan csak elutasítást kapott a rendezőktől. Mindig azt mondták neki, hogy bár ő volt a legjobb, nem elég híres a munkához, így egy másik sztárnak ajánlották fel a szerepet. Amikor James Bond megformálására jelentkezett, casting videóját több magazin is felkapta, és bár tényleg szuper alakítást nyújtott, mégsem ő lett a 007-es ügynök. Ekkor cikkekben elkezdték őt a "legszerencsétlenebb színésznek" nevezni, Henry Cavill szerint pedig ez is segített neki abban, hogy kicsit többen megismerjék őt, és végre megkapja a nagy áttöréshez szükséges filmszerepet, Supermant.
Forrás: Maradjunk még egy kicsit a szuperhősök világában, hiszen Gal Gadot is hasonló helyzetben volt, mint kollégája. Állandóan meghallgatásokra járt, de mindig annyit kapott visszajelzésként, hogy majdnem rá esett a készítők választása, de végül egy másik színésznőnek ajánlották fel a munkát. Gal Gadot egy ponton olyannyira kikészült, hogy férjének is elmondta, nem tudja, meddig bírja még a folyamatos elutasítást. Már épp fel akarta adni, amikor Zack Snyder felhívta őt azzal, hogy lenne egy titkos szerep, amihez rá gondoltak. Ez a szerep volt Wonder Woman!
Forrás: Amikor 2009-ben a Star Trek egyik színésze lett, Chris Hemsworth azt gondolta, végre megérkezett Hollywoodba. Azonban az ezt követő két év messze nem volt számára olyan sikeres, mint szerette volna. Elmondása szerint azért is akart ebben a szakmában dolgozni, hogy elég pénzt keressen ahhoz, hogy kifizesse szülei hiteleit, ám egyre stresszesebb lett a folyamatos elutasítások miatt. Két éven át egyáltalán nem tudott megcsípni egyetlen filmszerepet sem, és olyannyira magába zuhant, hogy eldöntötte, visszaköltözik Ausztráliába. Még egyetlen castingnak adott esélyt, ez pedig a Ház az erdő mélyén volt, amiben végre ő kapta meg a munkát. Ezután felkeltette a filmesek érdeklődését, és hamarosan már Thorként tért vissza a képernyőre!
Forrás: A színésznő kétség kívül az Alkonyatnak köszönheti a hírnevet, és bár ma már nem kedveli annyira a karaktert, akkoriban hálás volt a lehetőségért. Kristen már fiatalon a szakmában dolgozott (a Pánikszoba című filmben még gyerek volt), de aztán valahogy nem akart jönni az áttörés. Az anyukája vitte őt castingról castingra, de mindig csak azt hallotta a készítőktől, hogy nem neki szánják ezt a munkát. Végül az Alkonyat meghallgatásán sikerült helytállnia, és azóta már rengeteg film főszerepében láthattuk őt.
Forrás: Eleinte romantikus filmekben ismerkedtünk meg vele, ma pedig már a Marvel univerzum egyik szuperhőseként tündököl. Ám Mark Raffalónak sem hullott ölébe a siker, hiszen elmondása szerint több, mint 600 meghallgatáson vett részt, mire egyáltalán sikerült olyan szerepet megszereznie, ami segített neki előrelépni a karrierjében. Ő maga is fel akarta adni, hiszen meggyőződése volt, hogy ha ennyi idő után sem tud befutni, nem neki találták ki ezt a világot. Ám anyukája nagyon hitt benne, és folyamatosan arra motiválta őt, hogy ne adja fel. Jó döntés volt, mert ma már óriási rajongóbázissal rendelkezik, és üresebb lenne nélküle a Marvel univerzum is.
Forrás: Nem egyszerű a helyzete annak, aki két híres testvérrel nőtt fel. Elizabeth maga is szeretett volna színésznőként dolgozni, ám volt egy időszak, amikor úgy döntött, hogy felhagy az egésszel, hiszen nővérein látta, milyen hatással lehet az emberre a hírnév. Elmondása szerint az, hogy az Olsen-ikreket mindenhová követték a kamerák, és emiatt nem egyszer kis híján balesetet is szenvedtek, elvette a kedvét Hollywoodtól. Később viszont az iskolai évek alatt az egyik tanára nagy hatással volt rá, és ő motiválta arra, hogy adjon még egy esélyt a szakmának. Ma már rengeteg filmet tudhat maga mögött, és hamarosan saját sorozata is érkezik, ami a Marvel univerzum része lesz.
Forrás: A színész nevét ma már mindenki ismeri, és az elmúlt években rengeteg díjat nyert alakításáért is. Az egész szakma üresebb lenne most, ha anno a folyamatos elutasítások hatására tényleg abbahagyta volna a színészkedést; ahogy azt amúgy tervezte is. Folyamatosan csak kis munkákat kapott, és amikor végre az Aliasban nagyobb szerepet sikerült megcsípnie, a készítők állandóan kivágták a jeleneteit, és egyre kevesebb szöveget írtak neki. Ekkortájt kezdett besokallni, csalódott volt, és az alkoholhoz menekült, így végül ő maga mondott fel az Alias rendezőjénél, aki közölte, hogy amúgy is ki akarta már rúgni. Ez már önmagában nem tett jót az önbizalmának, de miután kosárlabdázás közben olyan balesetet szenvedett, amitől egy évig szüneteltetnie kellett a színészkedést, egyre biztosabb volt abban, hogy nem fog visszatérni Hollywoodba. A gyógyulása után azért adott esélyt még néhány castingnak, és ekkor szerezte meg a Nem kellesz eléggé és az Ünneprontók ünnepe szerepét, ami megismertette őt a szakma krémjével.