Galéria

A 10 legrosszabbra értékelt Disney-rajzfilm

Forrás: Az animációs Disney-mesék között A dzsungel könyvének 2. része kapta meg a legalacsonyabb értékelést, mindössze 19%-ot. A történet szerint Mauglinak hiányozni kezdenek régi barátai, ezért barátnőjével együtt (aki amúgy nagyon fél a vadállatoktól) visszatér a dzsungelbe, hogy újabb kalandokban vegyen részt Baluékkal.
Forrás: Ez a 2013-as mese se kapott túl sok pozitív értékelést az oldalon, mindössze 26%-ot ért el. Akárcsak a Verdákban, úgy a Repcsikben is élő járművek kapták a főszerepet. A sztori szerint Rozsdás, a nebraskai permetezőgép szeretne az évente megrendezett légi futamon részt venni, ám mivel tériszonya van, ráadásul nem is ilyen megpróbáltatásokra tervezték, komoly felkészülést igényel álmának valóra váltása.
Forrás: 1999-ben mutatták be a jól ismert rajzfilmkarakter, Doug másfél órás meséjét. A sztori nagyban hasonlított a sorozatra, amit egyébként sokan szerettek, de maga a film nem kapott jobbat a 26%-os értékelésnél.
Forrás: A 2003-as Mackótestvér című mesének sok rajongója volt, de úgy tűnik, a másik táborba többen tartoznak, 37%-os értékelését elnézve. A történet 10 ezer évvel a jelenkor előtt játszódott, amikor egy férfi maga is medvévé változik egy küzdelem után. Az új helyzetben kényszerül arra, hogy megkeresse elveszett bátyját, de közben összeismerkedik a vadon élőlényeivel is.
Forrás: Sokan azt kritizálták ebben a mesében, hogy a Disney annyira a technikai részére figyelt a rajzfilmnek, hogy az eredeti és szórakoztató cselekményre már nem maradt idejük. Kotlik Csöpi hatalmas pánikot okoz, amikor azt mondja, hogy a fejére esett az ég egy darabja. Senki nem hisz neki, még saját édesapja sem, ráadásul mindenki bolondnak tartja őt - mígnem valóban beigazolódik, hogy bajban van a város. A mese 37%-os értékelést kapott a Rotten Tomatoes-on.
Forrás: Hiába a nem túl pozitív értékelés, egy évvel az első Repcsik után jött a második. Úgy tűnik, ez picit jobban sikerült, hiszen 44%-ot kapott, ám még így is felkerült a listára. A történetben a karakterek visszatérnek, és további kalandokba bonyolódnak.
Forrás: 1995-ben Goofy, a népszerű Disney-karakter saját rajzfilmet kapott, de csak 44%-os értékelést sikerült szereznie. A rajzfilm nem is lett túl ismert: a sztoriban Goofy tinédzser fia, Max kapta meg részben a főszerepet, akit elrángatnak egy nyári vakációra, pont, amikor álmai nőjét szeretné elhívni randizni. Miközben az erdőbe mennek kempingezni, Max azon mesterkedik, hogy egy koncerten lyukadjanak ki.
Forrás: A 2002-es Pán Péter mese sem ért el többet 45%-nál az oldalon. A kritika szerint a dalok nem túl emlékezetesek, a sztori kifejezetten eseménytelen, és inkább csak a gyerekeknek lehet érdekes. A rajzfilm a II. világháború alatt játszódott, amikor Wendy a gyerekeket különböző Pán Péteres mesékkel próbálja lenyugtatni.
Forrás: Az 50%-os értékeléstől egyetlen ponttal maradt le ez a rajzfilm, amiben egyébként elég nagy potenciál volt. A kritikusok szerint azonban hiába a pörgős cselekmény, a karakterek elég unalmasak voltak, szinte semmit sem fejlődtek, és a történet sem állt össze túl jól. A sztori főszereplője Miló, a nyelvész, aki nagyon érdeklődik az elsüllyedt birodalomért, ezért egy különc milliomos oldalán expedícióra indul, és elkalandozza a nézőket Atlantiszra.
Forrás: Az első Bambi-film rendkívül népszerű volt, ám a második, amit 2006-ban mutattak be, már kevésbé. A főszerepben ezúttal is Bambi állt, ám sajnos hiába próbáltak köré felépíteni egy újabb történetet, ezúttal mellé lőttek. 50%-ot kapott a kritikusoktól.