Galéria

10 anime sorozat és film a Netflix kínálatából

Forrás: A történet egy rangjától megfosztott hercegnőről szól, akinek királyságát zsarnokok vonják uralmuk alá. Ő viszont nem akarja feladni a harcot, ezért álruhában elindul, hogy megtalálja a hét főbűnös névre keresztelt társaságot: ők azok a lovagok, akiket még korábban hazaárulással vádoltak meg, ezért kénytelenek voltak rejtőzködni. A lány az ő segítségüket akarja kérni ahhoz, hogy visszaszerezze a hatalmat, ezzel pedig egy fordulatos kalandra is vállalkozik. A sorozat mai napig fut, sőt, hamarosan a legújabb évad is megérkezik.
Forrás: Talán a világ egyik leghíresebb animesorozatáról van szó, amiről még az is hallott, aki nem rajongója a stílusnak. A történet egy középiskolás diákról szól, Jagamiról, akinek birtokába kerül egy természetfeletti erővel rendelkező füzet, amit egy halálisten hagyott a Földön. A "halállista" rendkívül veszélyes tárgy: tulajdonosa bárkit meggyilkolhat vele, és ehhez csak az adott személy arcát és nevét kell ismernie. A fiú a füzet segítségével egy olyan világot akar megalkotni, amiben nem létezik gonosz, függetlenül attól, hány életbe kerül ez.
Forrás: Amikor a tudósok rájönnek, hogy hamarosan a Földbe fog csapódni egy meteorit, a világvezetők létrehozzák a 7SEEDS projektet az emberiség túléléséért. Ez azt jelenti, hogy minden ország kiválaszt néhány egészséges fiatalt, akik egy gépezet segítségével mély álomba merülnek majd, így túlélhetik a becsapódást, és miután a Föld ismét biztonságossá válik, az ő feladatuk lesz annak helyreállítása. A japán kormány öt csoportot hoz létre, mindegyik hét tagból áll, ám nekik fogalmuk sincs arról, hogy mi vár rájuk a mély alvás után. Mindenféle háttértudás nélkül, egy teljesen megváltozott világban térnek magukhoz.
Forrás: Akko imádja a varázslatokat, a bűvészetet, és bár ő ugyan nem tartozik a született boszorkányok közé, mégis jelentkezik a nekik létrehozott iskolába. Azonban rögtön az első sulis utazás során kiderül számára, hogy a boszorkányok élete messze nem egyszerű. Noha sikerül új barátokra szert tennie, hamar a kihívások kereszttüzében találja magát, és csak nehezíti a helyzetét, hogy az osztálytársai mennyire tehetségesek a varázslásban. Kicsit Harry Potter-hangulatod is támadhat az anime közben, de valójában a két történet egészen más irányba halad!
Forrás: Azoknak, akik szeretik az érzelmes, szomorú, elgondolkodtató történeteket, ezt a sorozatot érdemes megnézniük. A cselekmény Kōsei Arima körül forog, aki már gyerekkora óta profi zongorista, minden versenyt megnyert, ám épp ebből fakadóan osztálytársai teljesen kiutálták őt. Amikor szeretett édesanyja is meghal, az egész élete összeomlik, hiába ismeri meg Kaorit, a gyönyörű lányt, aki azonnal elrabolja a szívét, és a zene iránti szeretetét is visszahozza. A sorozat nem egy klasszikus romantikus történet, hiszen valójában komoly tabutémákkal foglalkozik, bemutatja a tragédiák feldolgozását és mindazt, amin egy ember keresztülmegy a felnőtté válás alatt. Nagyon elgondolkodtató sorozat, amihez garantáltan szükséged lesz egy csomag zsepire!
Forrás: A nem túl távoli jövőben járunk, amikor a negyedik világháború után a nemzeteket városállamok és vállalatok váltják fel. Az egész világot elektronikus tér hálózza be, az utcákat pedig kiborgok lepik el. Ebben a világban él a 9-es szekció: ők egy titkosszolgálat, akik a hálózatot tartják figyelmük alatt, és a cyberbűnözők ellen küzdenek.
Forrás: A jövőben járunk, amikor a Mars kolonizációja lezajlott, és az emberek beköltöztek a bolygóra. Itt él Tuesday Simmons, egy politikus lánya, akinek elege lesz életéből, és Alba Citybe menekül, hogy zenei karriert fusson be. Az első napján találkozik össze Carole-lal, az árva lánnyal, aki a Földről érkezett, és szintén zenész akar lenni. Ők ketten összefognak, megalapítják saját együttesüket, és megpróbálnak érvényesülni ebben a világban.
Forrás: Filmek terén is van miből válogatni az anime kedvelőinek! A cicaimádóknak például rögtön itt is van egy jópofa, érdekes történet, egészen egyedi világgal. A főszereplőnk Miyo, aki nagyon szerelmes az osztálytársába, ám a srác egyszerűen nem veszi őt észre, sőt, kifejezetten elutasító vele szemben. Ezért hogy felkeltse az érdeklődését, és egy kicsit jobban megismerje őt, egy mágikus maszk segítségével macskává változtatja magát, hogy a közelébe férkőzhessen. A fiú persze hamar megkedveli a cicát, közben pedig Miyo egyre nagyobb zűrt kavar ezzel az ártatlannak induló trükkel.
Forrás: Ezt az anime rajzfilmet talán már te is láttad, hiszen igazi klasszikussá nőtte ki magát! Chihiro egy 10 éves kislány, aki úgy gondolja, az egész világ körülötte forog. Ezért amikor új városba költözik szüleivel, nem képes belenyugodni a változásba, és egy pillanatig sem rejtegeti csalódottságát. Az erdőben eltévedve azonban egy furcsa alagútra bukkannak, amelynek másik végén egy szellemváros fogadja őket. Az utcák tele vannak ételekkel, roskadásig pakolva az asztalok, a szülők pedig rögtön lakomázni kezdenek, amitől disznókká változnak. Chihiróra marad a feladat, hogy megmentse szüleit, de ezt csak úgy teheti meg, ha hasznossá teszi magát Szellemországban.