Galéria

Gwyneth Paltrow 5 őrült szépségmániája

Forrás:

A gazdag amerikai háziasszonyok elképesztően buknak a kristályra az elmúlt években. A Business Insider szerint a kristálygyógyászat – amelyet rosszindulattal áltudománynak, jóindulattal meditációs eljárásnak lehet nevezni – toplistás alternatív terápia lett a felső tízezer körében. Az asztrológiához hasonlóan (amelynél mi lenne könnyebben elérhető bűnős élvezet?) a kristálygyógyászat mögött az az elképzelés húzódik meg, hogy a kristályok személyre szabható tulajdonságokkal rendelkeznek, hogy minden embert más és más módon szolgáljanak ki. A kristályok a Földtől, a Naptól, a Holdtól, a tengerektől és más természeti elemektől gyűjtenek be energiát.  

Na de tényleg ennyire különbözőek a kristályok? Ki tudja. Gwyneth oldalán 45 dollárba kerül egy spray, amely illóolajokat tartalmaz és „rózsakvarc kristályt, amely teliholdkor töltődött fel”. Egy apró rózsakvarc általában a tizedébe kerül. A telihold ingyen van.

 


Forrás: és a belekben erednek. A holisztikus és alternatív gyógyászat egyik fontos állítása, hogy a betegségek általában a gyomorban erednek. Ez vonatkozik a mentális betegségekre, az autoimmun betegségekre, a rákra, a rossz leheletre. Az állítást változó (és nem túl nagy) mértékben támasztják ugyan alá tudományos kutatások, de egy, a Harvard orvosi karának a szaklapjában megjelent tanulmány szerint van összefüggés a belek egészsége és a depresszió között. A Goop „tényfeltáró” írásából pedig kiderül, hogy belekben tenyésző a méreganyagok és a káros baktériumok derpresszióhoz és fáradékonysághoz vezetnek. A harvardi szaklap ennek az ellenkezőjét állítja: szerinte a depresszió súlyosbítja a bélproblémákat és nem fordítva. A Goop-cikkben szó esik arról is, hogy a régi időkben az emberek kevésbé szenvedtek a mai betegségekben, ami magától értetődő, hiszen a 21. század embere a neonfénnyel megvilágított irodákban tölti az élete javát, míg ősatyáink a friss fűben és a tápanyagokban gazdag talajon hemperegtek. Ergó a talajban levő tápanyagok, illetve az ezekben található hasznos baktériumok természetes antidepresszánsként szolgálhatnak, hiszen legyőzhetik a „rossz” baktériumokat. A jó baktériumnak neve is van: Mycobacterium Vaccae. A Medical News Today nevű orvosi folyóirat szerint ez a baktérium növelheti a szerotonintermelést, amelynek hiánya klinikai depressziót okozhat. Vagyis az antidepresszánsok természetes hatóanyagai megtalálhatók lennének a kertünkben? Ezt még nem tudni: a Medical News Today következtetései még csak egereken végzett kísérleteken alapulnak.
Forrás: Az arcjóga nagyon nagyot megy a Youtube-on az utóbbi időben, ráadásul elég vicces grimaszokat lehet vágni közben annak érdekében, hogy csökkentsük az öregedés látható jeleit az arcunkon. Az arcjóga az arc izmait edzi, amitől ellvileg a bőr is feszesebb lesz. Jól hangzik, nem igaz? Nincs több költséges és kemikáliákkal teli injekció vagy pláne arcfelvarrás. Gwyneth egy Rhode Island állambeli arcjógira esküszik, aki hatvan éves és mégis „határozottan ívelt” állal dicsekedhet. „Az elsődleges mechanizmus az arc apró izmainak erősödése, de az is elképzelhető, hogy a kollagénszint megemelkedik az arcizomedzéstől” – állítja a jógi. Szerencsére a youtube tele van nagyszerű és ingyenes arcjóga-videókkal, amiket sorra kipróbálhatunk, mielőtt eldöntenénk, hogy megéri-e a fáradságot egy olyan távol-keleti életmód–filozófia alkalmazása az arcunkon, amelynek ősi, elsődleges célja nem kifejezetten a fiatalodás.
Forrás: A kecsketejből és friss fűszernövényekből álló diéta megtisztítja-e a szervezetet a parazitafertőzéstől? Erről esik szó egy interjúban Dr. Linda Lancaster családorvossal, aki szerint akár 60 millió amerikai szenved parazitáktól. Dr. Lancaster elmagyarázza, hogy a legtöbb érintett nem is tud erről, ugyanakkor a parazita igen tág fogalom. „Ha a gyereked álmában csikorgatja a fogát vagy piszkálja az orrát, ránézésre meg tudom mondani, hogy valamilyen élősködő lakik a testében” – jelenti ki a doktornő. A fáradékonyság, a kimerültség és a fokozott gázképzés is jellemző tünetek lehetnek. A megoldás? Dr. Lancaster tisztítókúrát ajánl, amelynek során nyolc napon át csak kecsketejet és fűszernövényeket lehet enni, amely kiűzi és elpusztítja az élősködőket. Gwyneth maga is túlesett a kúrán, és azt állította egy interjúban, hogy tele van energiával. Persze rengetegen támadták, ezért az újabb hóbortért is.
Forrás: Gwyneth Paltrow rajong a leveskúrákért, és a Goopon egy zöldségkrémleves-szettet ajánl, amely erőlevessel és alkáli vízzel kombináltak. A tisztiítókúra előrecsomagolt levesekből áll, és egy-, három-, valamint ötnapos pakkokban vásárolható meg. A gyümölcslédiétákhoz képest a leveskúra még mindig egy kicsit gazdagabb tápanyagokban: rostot és valamennyi fehérjét is tartalmaznak. Szóval egy párnapos leveskúra tulajdonképpen nem feltétlenül rossz ötlet, legalábbis egy táplálkozásakadémia szóvivője, Kim Larson szerint, aki ezt mondta a Paltrow-féle levesdiétáról: „Azoknál, akik vonzódnak a jól meghatározott táplálkozási előírásokhoz, amilyen a tisztítókúra, ez mindenképpen véget vet a rossz táplálkozási szokásoknak.” Ugyanakkor az előrecsomagolt leves szükségképpen kevesebb rostot tartalmaz, mint a frissen főzött, mondja Larson. (Gwyneth becsületére legyen mondva, hogy az oldalán receptek is találhatók.) Továbbá jóval kevesebb kalóriát tartalmaz a napi szükségletüknél (nyilván ez a legfontosabb tulajdonsága). Szóval öt nap levesevésbe még nem hal bele az ember, de azért ne legyen lelkifurdalása annak, aki egy szelet pirítóst is elrágcsál hozzá.