Galéria

Mit tehetsz, ha az arcmaszktól pattanásos lesz a bőröd

Forrás:

A bőrgyógyászok azt tanácsolják, hogy minden egyes maszkviselés után alaposan mossunk arcot, ehhez pedig a legjobb, ha alkohol-, és szulfátmentes gyengéd lemosókat használunk. Mindamellett azt is hangsúlyozzák, hogy ha egy mód van rá, a kezünkkel, nem pedig szivaccsal (ami további irritációt okozhat) végezzük a műveletet, majd óvatos, tapogató mozdulatokkal szárogassuk meg bőrünket, egy puha törölközővel.


Forrás:

Tonizálás után érdemes egy könnyű, illatmentes hidratálókrémet felvinni a bőrre, majd minimum 15 percet várni, míg az teljesen beszívódik, és csak ezután felvenni újra a maszkot.

Abban az esetben, ha észleled magadon a maskne tüneteit, célszerű olyan kencéket választanod, amelyek tartalmaznak glicerint, niacinamide- vagy szalicilsavat, amelyek jótékonyan hatnak a gyulladt bőrre, segítenek kitisztítani a pórusokat és visszaállítják a bőr védőgátját. (De arra mindenképp ügyelj, hogy közvetlenül a szád köré ne kenj belőlük, mert a krémben található savak irritálhatják azt!)


Forrás:

Ha már kialakultak a pattanások, és képes tolerálni a bőröd, rövidtávon használj 0,1%-os differin gélt, vagy Diprosalic kenőcsöt a gyulladás ellen.

 


Forrás:

Arra is figyelmeztetnek a szakértők, hogy míg az elkövetkezendő időkben maszkot kell viselnünk, hetente egynél többször semmiképp se radírozzuk a bőrünket, hiszen azt most sokkal érzékenyebb a megszokottnál.


Forrás:

Semmiképp nem érdemes megfeledkeznünk arról sem, hogy napközben maszkviselés mellett is használjunk fényvédő krémet, hiszen attól még, hogy arcunk egy részét védi a káros sugaraktól, bőrünk többi része szabadon van. Részesítsd előnyben a nem-kemodogén és az olajmentes verziókat, és amelyek cink-oxidot tartalmaznak, pláne, ha pattanásokra hajlamos a bőröd – javasolják a szakértők.