Galéria

5 hajfestési tipp, hogy fiatalabbnak tűnj

Forrás:

Imádjuk az acélszürke hajszínt, de nem biztos, hogy a te korodban Meryl Streep-re szeretnél hasonlítani, igaz? Kérdezz rá a fodrászodnál, hogy hány alkalommal tudnátok elérni a kívánt árnyalatot a te esetedben, illetve milyen rendszerességgel kellene járnod hozzá, hogy fenntartsátok hajad ragyogását. A szakértők szerint egyébként átlagosan 4-6 hetenként érdemes festeni az ősz hajat, tudniillik ennyi idő alatt kopik ki belőle a festék szín és ragyogása.

Ha először fested be a hajadat, hagyd, hogy az ősz szálakon tovább dolgozzon a festéket, így tökéletes lefedettséget érhetsz el. Erről itt olvashatsz bővebben. Ha pedig csak ideiglenesen fednéd el az ősz hajszálakat, vagy gyorsan kellene orvosolnod a lenövésed, próbáld ki szuperpigmentált ősz hajra való sprayfestékeket.


Forrás:

Ahogy öregszünk, bőrünk természetes ragyogása kevésbé tűnik egységesnek a hajfestés mellett. Ahhoz tehát, hogy visszanyerjük ezt a ragyogást, meleg árnyalatokat kell belecsempésznünk hajszínünkbe. Így amellett, hogy keretet adunk arcunknak, és ezzel kiemeljük azt, melegséget adhatunk bőrtónusunknak. Ez a ragyogás pedig puhítja a vonalakat, egységesíti a bőrtónust és magára vonzza a tekintetet, így elvehetjük a fókuszt az apróbb ráncokról.


Forrás:

Ha tisztában vagy a színtípusoddal az segít majd, hogy melyik hajszín áll neked a legjobban. A megfelelő árnyalat életre kelti a hajadat és kiegyenlíti a bőrtónusod, ami megadja a fiatalos külsőt. Aranyszabály, hogy a hideg színtípusú bőrhöz meleg, míg a meleg bőrtónushoz hideg árnyalatú hajfestéket érdemes választani. A meleg bőrárnyalattal rendelkező barnák hűvös vagy a hamu árnyalataival néznek ki a legjobban – mondják a szakértők. Ezzel kiemelik és egységesítik az arcszínt. Néha egy-két árnyalatnyi különbség is csodákat művel.  

A bőr tónusától függetlenül, az arany, réz és a meleg bézs színek keverése javítja az összhatást és természetes megjelenést kölcsönöz viselőjének. Ezek az izgalmas színek általában visszatükrözik a napfényt, így az árnyalatok világosabbnak hatnak. Ha legközelebb fodrásznál jársz, kérd meg, hogy világosítsatok a jelenleg árnyalatodon, ezzel újraéleszthetitek annak árnyalatát.


Forrás:

Az eredeti hajszínednél legfeljebb két árnyalattal világosabbat vagy sötétebb válassz, ugyanis a túl világos színek ütközhetnek a bőrtónussal, így természetellenesnek hatnak. A túl sötét színektől pedig nem kapod meg a kellő ragyogást, keményítik a vonásokat, ezáltal pedig idősebbnek láttatnak. Ha mégis sötét hajszínre vágysz, tetess bele néhány világosabb, meleg árnyalatú, arany vagy réz tincset a fodrászoddal, ellensúlyozásképp.


Forrás:

A száraz és törékeny hajnak nincs természetes olaja, ez pedig megakadályozza, hogy a festék a kutikulán keresztül mélyen a hajba juthasson. Ettől fénytelen és tompa színt érhetsz csak el, ami pedig tudjuk már, hogy hova vezet.

Az egészségtelen hajat tehát először érdemes a megfelelő termékekkel hidratálni, mielőtt festésre kerülne a sor. De arra is érdemes figyelni, hogy festett hajra, kifejezetten erre a célra készült samponokat és balzsamokat használj, amiktől sokkal tartósabb lesz a haj színe.