Galéria

17 sztár, aki megosztotta rajongóit azzal, hogy nyílt színen szoptatott

Forrás: Pink
Miközben a fodrászszékben ült egy koncertje előtt, gyorsan meg is szoptatta kisfiát, Jamesont, aki 2016 decemberében született, míg lánya, Willow 2011 júniusában.
Forrás: Gryllus Dorka
Dorka és kisfia, Soma még 2013-ban bukkantak fel az Éva magazin címlapján ezzel a fotóval – amely az Éva történetének egyik legemlékezetesebb címlapképe maradt azóta is. Nem csak maga a szoptatás osztotta meg az olvasóinkat, hanem az is, hogy Soma már egyéves volt a fotózás idején. Na és? (Szerintünk is na és.)
Forrás:
„Az új szépségrutinom a backstage-ben” – ezzel a képaláírással jelent meg az itt látható fotó a Twitteren; a képen egy halom fejőgép-alkatrész és cumisüveg látható. A Jégvarázs és a Rossz anyák színésznője egy interjúban elmondta: „ha szégyenled szoptatni a babádat nyilvános helyen, akkor szerintem a probléma része vagy. A nőknek tisztában kell lenniük a ténnyel, hogy szuperhősök... Ha valaki kényelmetlenül érzi magát ettől, az az ő baja.” Kristen Bell és férje, Dax Shephard színész két kislányt nevelnek: Lincoln 5, Delta három és fél éves.
Forrás:
Ez a legendás fotó, amely még 2014-ben készült, szimbolizálja, hogy a modern nő mennyi mindent képes csinálni egyszerre. Még akkor is, ha a képen Gisele leginkább passzívan tűri, hogy a fodrász a haját hullámosítsa, a manikűrös a körmét lakkozza, a sminkes a szemhéját satírozza, másfél éves kislánya, Vivian pedig a melléből táplálkozzon. A brazil modell és férje, Tom Brady amerikaifutball-szupersztár még egy kisfiút, Benjamint is nevelnek, aki 2009-ben született.
Forrás:

Thandie Newton
„Tökéletes boldogság. Erre való a testem. Minden másról én döntök. #Szabadság” – posztolta a Solo színésznője, akinek 2014-ben született harmadik gyermeke, Booker Jombe. Férjétől, Ol Parker angol író–rendezőtől két nagylánya is van: Ripley 2000-ben, Nico 2004-ben született.


Forrás:

A színésznő, aki topmodellként indult, ezzel a 2014-ben készült képpel ünnepli, hogy fia, James Knight már 8 hónapos. „A szoptatás nem szabadna, hogy tabu legyen, a cumisüvegből etetés felett pedig tilos ítélkezni!” – írja Jaime, aki férjével, Kyle Newman rendezővel évekig küzdött azért, hogy teherbe eshessen. Azóta egy második kisfiuk is született, Leo Thames, 2015-ben.


Forrás: Gwen Stefani
Ez se most készült, hanem még 2014-ben, amikor az énekesnő és akkori férje, Gavin Rossdale Svájcban nyaraltak a gyerekekkel. Azóta már sok víz lefolyt a Niagarán, és Gwen jelenleg Blake Shelton countryénekessel jár. Egyébként három fia született Gavintől: Kinston 2006-ban, Zuma 2008-ban, Apollo Bowie 2014-ben.
Forrás:

Liv Tyler
„Vasárnap reggeli összebújás a kislányommal. Nagyon hálás vagyok ezért a becses ajándékért” – posztolta az Instagramján a színésznő, aki második férjével, David Gardner sportmenedzserrel él, és három gyereket nevelnek: Milo 2004-ben született Liv első házasságából, Sailor Gene 2015-ben, míg Lula Rose 2016-ban látta meg a napvilágot.


Forrás: Karolína Kurková
„Egy pillanatra megállok és hálát adok a szoptatás adományáért... A természet jóval előttünk feltalálta ezt és hiszek benne, hogy nincs jobb táplálékforrás a babáinknak, mint az anyatej, amennyiben képesek vagyunk szoptatni. Nem könnyű folyamat, ne adjátok fel! Nekem is nagy kihívás volt az elején, de élvezem az út minden lépését.”
A cseh szupermodell és férje, Archie Drury második kisfia, Noah Lee 2015-ben született, míg az idősebb, Tobin Jack 2009-ben.
Forrás:
A színésznőről még 2015-ben jelentek meg intim hangulatú fotók, amelyeket akkori férje, Brad Pitt készített. Pitt köztudottan imád fotózni, és a képek egy részét le is közölte egy magazin. A párnak hat közös gyermeke van, akiket most már külön élő szülőkként nevelnek: Maddox 2001-ben, Pax 2003-ban, Zahara 2005-ben, Shiloh 2006-ban, az ikerpár, Knox és Vivienne pedig 2008-ban született.
Forrás:
A színésznő számos fotót közzétett már, amin Milo fiát, illetve Elizabeth lányát szoptatja. Számára nagyon fontos a mindennapos aktivizmus, több más ügyet is felkarolt, többek közt ő tette világhírűvé a #metoo hashtaget.
Forrás:
Az énekesnő autóban ülve, menet közben szoptatta másfél éves fiát, Everly Imrét még 2012-ben, amire nagyon kemény kritikákat kapott. Alanis számára azonban annyira fontos az ügy, hogy 2014-ben egy Tejút című dokumentumfilmben is felbukkant, amely azzal a céllal készült, hogy demisztifikálja a szoptatást övező tabut és bátorítsa a nőket, hogy bízzanak a testükben. Azóta, 2016-ban egy lányuk is született, Onyx Solace, rapper férjével, Mario 'Souleye' Treadwayjel.
Forrás:

Doutzen Kroes
A holland topmodell is nagy híve a szoptatás népszerűsítésének, de persze arról sem feledkezik meg, hogy mire jó még a melle – hát arra, hogy Victoria's Secret melltartót reklámozzon. Az osztott képes instagram-posztban Iris Marion Young feminista politológust idézte, miszerint: „A női mell botrányos, mert lerombolja a határt az anyaság és a szexualitás között.” Kroes és holland DJ férje, Sunnery James két gyereket nevelnek: Phyllon fiuk 2011-ben, Myllena lányuk 2014-ben született. 


Forrás: Jessica Alba
A színésznő és üzletasszony harmadik gyermeke, Hayes 2017 szilveszterén született, és azóta szemlátomást a legkülönlegesebb helyszíneken kénytelen táplálkozni – ezen a fotón például egy hipermarket öltözőfülkéjében. Jessica, mint minden anyuka, néha szeret elbújni szoptatáskor, más alkalmakkor viszont ország-világ előtt eteti meg a kisfiát, ahogy erről jó néhány további Insta-fotó tanúskodik. A 37 éves sztár és férje, Cash Warren két nagylányt is nevel: Honor 2008-ban, Haven 2011-ben született.
Forrás:
A Modern család sztárja három gyermek édesanyja: Oliver 2007-ben született, az ikrek, John és Gustav 2009-ben. Julie állítja, hogy a sok szoptatás segített visszanyerni a szülés előtti alakját – de nyilván az sem ártott ebben a folyamatban, hogy a színésznő imád futni. Sajnos 2018 februárjában Bowen és párja, Scott Phillips ingatlanbefektető bejelentették, hogy külön folytatják.

 


Forrás:
„A szoptatás természetes, gyönyörű, csodálatos dolog, részemről tudatos döntés, én hiszek benne, és nem gondolom, hogy bármi rossz lenne abban, hogy szoptatom Fredet” – jelentette ki a Twitterén az Agymenők Amyje arra utalva, hogy Fred már hároméves és a képen pont a metrón ültek. A most 42 éves színésznő egyébként még az Agymenők előtt (amelyhez 2009-ben csatlakozott) hozta világra fiait: Miles 2005-ben, Fred pedig 2008-ban született. Férjétől, Michael Stone-tól 2012-ben elvált.
Forrás:

Nagy Kornélia
A híradós műsorvezető 2016-ban a kamerák előtt szoptatta meg két gyermekét egy tévéműsorban, mivelhogy akkor kilenchónapos Zsongor fia és kétéves Hella lánya még mindketten kaptak anyatejet. Kornélia férje Besenczi Árpád színész, akivel három hónappal a megismerkedésük után házasodtak össze.