Galéria

40 fölött (és karanténban) jobb formában vagyok, mint valaha – elmondom, hogy csinálom

Forrás:

Minden reggelemet valamilyen edzéssel kezdem. Ha csak 15 perc futásról vagy egy rövid sétáról van szó, ez akkor is biztosítja, hogy mozogtam valamit. Ha egy mód van rá, nem halasztok edzést délutánra.


Forrás:

Ébredés után azonnal megiszom egy nagy pohár vizet, ami megadja a kezdőlökést ahhoz, hogy mindennap bevigyem azt a bizonyos napi 2-3 litert.


Forrás:

Már kialakult (és persze folyamatosan alakul), hogy mik a kedvenc növényi alapú hozzávalóim. Hetente vásárolok és gondoskodom róla, hogy legyen otthon elég idényzöldség és -gyümölcs, valamint fagyasztott zöldségek és gyümölcsök (főleg ananász; imádom az ananászt), valamint pörköletlen magvak, rizs, hüvelyesek. Ez biztosítja, hogy az egészséges kaják közül is mindig a kedvenceimet főzzem. Persze időnként elcsábulok egy kis édességre, amit szintén magam készítek. Így biztos lehetek benne, hogy nem tartalmaz adalékanyagokat.


Forrás:

Rendszeresen kitűzök magam elé fitneszcélokat, hogy mindig legyen valami megvalósítandó feladat a szemem előtt. Ezek nem lehetnek túl nagyok, de túl kicsik sem, mert azért muszáj, hogy valamennyire inspiráljanak. Például, mint említettem, szinte minden nap futok, de elég lassú tempóban, így most az a célom, hogy elérjem a 9 km/órás sebességet.


Forrás:

Hetente legalább négyszer beiktatok valami másfajta mozgást is, akár csak húsz percben. Ez lehet kerékpározás, tánc vagy saját testsúlyos edzés. Nemrég letöltöttem egy Tabata Timer nevű alkalmazást a telefonomra, ami biztosítja, hogy a megfelelő ideig és a megfelelő szünetekkel végezzem a kedvenc tornagyakorlataimat. Imádom.


Forrás:

Sokkal jobban odafigyelek a bemelegítésre és a nyújtásra, mint valaha, mert muszáj kíméletesnek lennem az ízületeimmel. A nap során, akár munka közben is bármikor, ha a testem igényli, nyújtok öt percet.