Galéria

Erre utal, ha a nap végére a zoknid szorítja a bokádat

Forrás: A magas vérnyomást a folyadékvisszatartás is okozhatja, ilyenkor pedig a szívednek nehézkessé válik a vért a tested teljes részére eljuttatni. Erre úgy reagál, hogy folyadékot halmoz fel, ami többnyire a lábakba kerül; ez az oka annak, hogy a kényelmes zokni szorítani kezdheti a lábad. Fájdalmat miatta nem is érzel, leginkább csak kényelmetlenné válik a zoknid, ami ebből kifolyólag arra is utalhat, hogy valamilyen vérnyomásbeli problémád van.
Forrás: Amikor a lábadban lévő erek elgyengülnek, nem tudják már elég gyorsan visszajuttatni a vért a szívedbe. Ez ilyenkor elkezd felgyülemleni a lábad ereiben, és fájdalmas duzzanatokat okoz, ami sajnos a visszér egyik okozója is egyben. Erre utalhatnak a zokninyomok is a bokádon. Figyeld meg a lábaidon az ereket, és azt, hogy napi szinten hányszor érzel fájdalmat a végtagjaidban. Ha úgy gondolod, hogy ez lehet a probléma, érdemes felkeresni az orvosodat a megfelelő kezelés érdekében!
Forrás: Ha a tested nem kap elég vizet, az ereid is sérülhetnek, ezeken át pedig a folyadékok kijuthatnak a környező szövetekbe. Többnyire a bokánál és a lábfejnél alakulnak ki ilyenkor duzzanatok, amelyektől a zokni viselése is kényelmetlenné válik. Próbáld ki azt, hogy mostantól egy héten át mindennap elegendő vizet iszol, és figyeld meg, így is jelentkezik-e a lábduzzanat!
Forrás: A korábbiakban leírtuk, hogy milyen problémák okozhatják a boka felduzzadását, de ha nem vagy biztos a dolgodban, és nem tudsz orvoshoz menni, bizonyos változtatásokkal is segíthetsz a testednek helyreállni. Szakértők szerint tehetsz a lábak felduzzadása ellen azzal, hogy kevesebb sót eszel, többet mozogsz, kompressziós zoknit hordasz, nem ülsz sokáig egy helyben, és kényelmes lábbelit viselsz. Ezek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy ne érezz fájdalmat a lábaidban!