Galéria

Ezt a 10 kutyafajtát lopják el leggyakrabban

Forrás: Egyedi szépségének és különleges szemeinek köszönhetően a husky sajnos ott van a listán, méghozzá ő a 10. leggyakrabban ellopott fajta. Bár első ránézésre sokan ijesztőnek találhatják ezt a fajtát, valójában nagyon barátságosak az idegenekkel is, és nem éppen a legjobb házőrzők, ami megkönnyíti a tolvajok dolgát.
Forrás: Az Amerikai Kennel Klub statisztikái szerint az uszkár általában ott van a tízes listában, hiszen az egyik legnépszerűbb fajtáról van szó. Bundájuknak köszönhetően kevesebb allergén található meg a szőrükön, ami az allergiával küzdőknek ideális lehet, de épp ezért vannak a veszélyeztetettek között.
Forrás: A világ egyik legnépszerűbb kutyafajtájáról van szó, amelynek türelme végtelen, ráadásul gyorsan tanul, így nem csak gyerekek mellé, de terápiás kutyaként is alkalmazzák. Mivel őrülten barátságosak mindenkivel, és bárkiben megbíznak, könnyű elcsalni őket jutalomfalatokkal.
Forrás:

Ez az aprócska, tündéri kutyafajta sokak kedvence, hiszen okos, barátságos, és nagyon ragaszkodó. Nem csoda, hogy rajta van a listán!


Forrás:

Hasonló a helyzet a máltai selyemkutyával is, aki kis mérete miatt könnyű célpont lehet a kutyatolvajoknak. Ráadásul szinte bármihez képesek alkalmazkodni, aktívak, de nem igénylik a túl sok sétát, és ideig-óráig egyedül is jól érzik magukat.


Forrás: Az Amerikai Kennel Klub listája szerint a német juhász a második legnépszerűbb fajta Amerikában, és már 11 éve így is van. Emiatt viszont nem meglepő, hogy a tolvajok is előszeretettel viszik magukkal ezt a gyönyörű kutyát.
Forrás: A csivava apró méretei miatt megkönnyíti az idegenek dolgát, hiszen könnyű elsétálni velük, még annak ellenére is, hogy ez a kiskutya nem éppen a legbizalmasabb az idegenekkel szemben.
Forrás: Mivel nagyon kevés szőrt hullajt, és apró mérete miatt lakásokban is tökéletesen elfér, sokan rajonganak a Yorkie-ért. Népszerűsége viszont a kutyatolvajok figyelmét is felkelti!
Forrás: Egyedi megjelenésének köszönhetően a buldogokat bárki észreveszi az utcán, különleges szépségük miatt viszont sajnos nem egyszer lopták már el ezt a fajtát kertekből.
Forrás: És szintén nagyon gyakran keresik a tolvajok a francia buldogokat is! Ez a fajta kedves, barátságos, és bár sokszor makacs, nem ugat túl gyakran, így nem csap túl nagy zajt sem.