Galéria

MiInden napra egy avokádós reggeli

Forrás:

A kihívás első napja épp egybeesett egy Ébredj futóklubos futással, ami után Petra kolléganőmmel mindig extra korán érünk be az irodába. Ezért meg szoktuk jutalmazni magunkat a szomszédos kávézóban egy finom reggelivel.


A kaja: avokádó teljes kiőrlésű kenyéren, nagy szemű tengeri sóval és fekete szezámmaggal megbolondítva (van rajta egy kis citromlé is).


Forrás:

A második napon, pénteken már alig volt otthon valami, mert este utaztunk haza a szüleimhez vidékre (ilyenkor nyilván nem várárolunk be nagyon), ezért egy kis szegényes reggelim maradt a nagy rohanásban :(

A kaja: két szelet rozsos abonetten egy fél (de elég nagy) avokádó kis salátával és cottage cheese-zel.


Forrás: A szombat reggeli a szüleimnél már finomabbra sikerült! Anya mindig szupercool kenyereket süt, nem is tudom, pontosan minden összetevőjét ennek, de az biztos, hogy mindeféle jóság, és semmi finomított liszt van benne! Általában tökmag-, zab-, bambuszrostlisztből készít kenyeret, és feltuningolja magvakkal. Ez is valami ilyesmi lehetett. Kicsinek tűnik, de igen laktató! Ami jól is jött, mert utána futottam egy 15 km-es kört :)

A kaja: őrületesen gazdag kenyéren avokádó kis citrommal, sóval, borssal és két szelet feketeerdei sonkával.
Forrás: Vasárnap egy kicsit másra vágytam, inkább édes, gyümölcsösebb ízre, így készítettem egy nagy adag smoothie-t. Bocsi, hogy nem cicomáztam fel úgy, ahogyan az ilyen bowlo-kat illik!

A kaja: smoothie egy avokádóból, egy banánból, fél mangóból és egy kis narancsléből. Laktató!
Forrás: A következő napon adtam a zsírbevitelnek! A tojást és a rántottát kombináltam egy kis salátával, és szinte semmi szénhidrátot nem tartalmazott ez az étkezés. Ez azért van, mert előtte futottam egy 8 K-s intervallt kora reggel, amit megelőzően elrágcsáltam egy magam által készített lapkenyeret, ami zöldbanán- és teljes kiőrlésű lisztből készült, és ami még a reggelihez tartozna elviekben. Úgy jó kis bőségtál lenne! De megbontottam, ez van.

A kaja: rántotta két tojásból nagyon minimális kókuszolajon, felkockázott avokádóval (mini darab) és rukkola salátával (azért van ez már a második képen, mert szeretem ezt a répás verziót).
Forrás: Egyik nap a cég reggeligyártó guruját, Katinkát kértem meg, hogy készítsen valami finomat nekem, mert tudtam, hogy ő is odavan az avokádóért, biztosan valami extra ötletet ad! Még szépséges avokádórózsát is csinált.

A kaja: avokádó cottage cheese-es toaston, mellette körte mandulavajjal és egy körtés szendviccsel! 
Forrás: Az utolsó napon úgy éreztem, hogy bizony jár nekem egy újabb finomság az irodánk melleti kávézóban, a Park Coffee-ban, ahol egy lazacos avokádós kenyeret ettem. Ugyanaz, mint az első napi, csak füstölt lazac is van rajta!

És erről milyen szép képet tudtam csinálni, ugye?!