Galéria

Ha ez a 4 állítás igaz a kapcsolatodra, ideje szakítanod

Forrás: Vékony a határ aközött, hogy valaki meg akar óvni téged, vagy próbálja irányítani az életed. Ha gyakran kritizálja a legjobb barátaidat (valószínűleg azzal a céllal, hogy elfordítson tőlük), esetleg lecserélteti veled a profilképedet, mert szerinte túlságosan kihívó, vagy kerek-perec kijelenti, hogy nem akar elengedni egy buliba, érdemes végiggondolnod, hol húzódnak nálad a határok. Mert könnyen lehet, hogy mire észbe kapsz, már minden döntést meghoz helyetted!
Forrás: Mindenkivel megesik, hogy egy-két dolog kimegy a fejéből, de sokat elárul egy kapcsolat minőségéről az, hogy mennyire emlékeztek egymás fontos dolgaira. Azaz ha a pasi elfelejti, hogy épp aznap tartottál egy nagy prezentációt, vagy kiment a fejéből, hogy anyukád szülinapját ünneplitek a hétvégén, úgy nem kizárt, hogy nem vagy elég fontos neki. Márpedig aki ennyire sem képes odafigyelni rád, nem érdemel meg téged!
Forrás: Biztosan te is jártál már úgy, hogy egy közös programot le kellett mondanod, mert közbejött valami. Ilyenkor nagyon fontos megfigyelned a pasid reakcióját; sokan alkalmazzák ugyanis azt a módszert, hogy egy-egy ilyen alkalom után bűntudatot próbálnak ébreszteni a másikban ("óóó, pedig úgy készültem, de hát szokás szerint mások fontosabbak..."), csak azért, hogy ők tölthessék be az áldozat szerepét. Ritkán mondják azt, hogy "semmi gond", helyette inkább keresnek módot arra, hogy egy kis lelkiismeretfurdalást okozzanak a párjuknak. Ha te is gyakran érzed magad rosszul emiatt, nem kizárt, hogy ez áll a háttérben!
Forrás:

Jó dolog, ha tudod, hogy a párodra tényleg bármilyen szituációban számíthatsz, mert határozott típus, de itt is fontos megtalálni a határokat. Szakértők szerint amikor valaki az élet minden területén a dominánsabb fél akar lenni, folyton elveszi tőled a szót a baráti összejövetelek alatt, és ő hozza meg a döntéseket is, úgy biztosan felborult a rend az életetekben. A kérdés, hogy hajlandó-e változtatni ezen, vagy mindenképpen ragaszkodik az irányításhoz? Ha utóbbi, és folyamatosan elnyomás alatt tart téged, ideje inkább a szakítást választani!