Galéria

5 tipp, hogy megőrizd a frissen festett hajad színét

Forrás: A hajfestést követő két napban jobb, ha inkább nem mosol hajat. Ez a procedúra ugyanis megviseli a hajat, érzékenyebb és sebezhetőbb lesz tőle, így ha megmosod, nem csak sérülhetnek a hajszálak, de ráadásul gyorsabban fakulni kezd a frissen festett szín is.
Forrás:

Nyáron az UV-sugárzás és a napfény a hajad legnagyobb ellensége, a sós tengervízről és a klóros medencevízről nem is beszélve! Ezért kiemelten fontos szerep jut a hajápolásra, kezdve az UV-szűrős samponoktól egészen a kalapok viseléséig. A frissen festett hajat ugyanis szintén kiszívja a napfény, így ha sokat napozol, az a hajadon is meglátszik majd.


Forrás:

Ne felejts el hajkondicionálókat használni! Amikor festik a tincseidet, azok elég sok nedvességet veszíthetnek, és ha ezt követően nem pótolod valamivel a hiányt, gyorsan szárazzá, élettelenné válik, és innen már csak egy lépés a szín gyors fakulása.


Forrás:

Tudtad, hogy a hajvasalók, göndörítők is tönkretehetik a hajad színét? Ha túl magas hőfokra állítod, alig pár másodperc után látni fogod, hogy valami változik a színén, hosszabb távon pedig gyorsan kifakulhatnak a tincseid, mindegy, hogy szőkére vagy feketére lett festve. Ezeket inkább mellőzd, és ha mégis használod, csak nagy óvatosság mellett tedd!


Forrás:

Ellenőrizd a samponod összetevőit! A festett haj külön gondoskodást igényel, így azok a termékek, amelyek különböző sókkal, szulfátokkal és egyéb tisztító hatású kémiai szerekkel vannak tele, gyorsabban kimossák belőle a festéket is.