Galéria

A legfurcsább függőségek (képek: Getty)

Forrás: A testképzavar egyik típusa, amikor valaki edzésmániás. Ha eltelik egy nap tréning nélkül, már feszültté és idegessé válik tőle, kövérnek érzi magát valaki, akkor az már biztosan nem teljesen egészséges. Egy héten 1-2 nap pihenésre van szüksége az izomzatnak, a normális működéshez.
Forrás: Hyalophagiának hívják, amikor valaki mániákusan fogyaszt üveget: igen, jól olvasod. Ezzel fájdalmat és sérülést  okoz magának a függő. Eddig 2008 ilyen eset tart számon a szakirodalom.
Forrás: A fény érzékelése a bőrön endorfint termel, éppen ezért a szolárium is, akik pedig szolifüggők, azokat tanorexiásnak nevezik az orvosok. Persze ez nagyon káros a szervezetnek, többszörösen megemeli a bőrrák kockázatát.
Forrás: A piercingimádók és -halmozók nem csak azért szeretik a testékeszereket, mert coolnak tartják. A tű okozta szúrás miatt több endorfin termelődik a szervezetben és valószínűleg ez okoz nekik extra örömöt.
Forrás: Bármilyen meglepő a WHO csak 2018 óta tartja számon betegségként a videójáték-függőséget. Ha a játék mennyisége miatt a függő kevesebbet él társasági életet, romlik az iskolai eredménye vagy munkában romlik a teljesítménye, nem kommunikál és találkozik a család tagjaival, akkor már függőségről van szó.
Forrás: A mániákus felhalmozók a disposophobiában szenvednek. Amit más feleslegesnek tart, ők azt gondolják, még valamire jó lesz, és nem képesek megválni tőle. Egyszerűen félnek attól, hogy egyszer kelleni fog, és nem lesz már meg.
Forrás: Az orthorexia nervosa is egy modern betegség, aki ebben szenved, betegesen vigyáz arra, hogy csak egészséges ételeket, italokat fogyasszon, kényszeresen állítja össze az étrendjét és szinte az egész életét e köré építi.