Galéria

5 romantikus anime azoknak, akik szeretik a szerelmes filmeket

Forrás: Mitsuha Miyamizu és Taki Tachiban két teljesen eltérő világban élnek. Mitsuha Japán egyik nyugis, vidéki részén tengeti napjait, és inkább Tokió pörgős életritmusára vágyik, míg Taki, aki épp ebben a városban él, egyszerűen nem találja az egyensúlyt munka és pihenés között. Egyik nap egy furcsa jelenség során a két fiatal testet és életet cserél egymással, ők pedig nem értik, mégis mi történhetett. Elindulnak, hogy megtalálják egymást, és kiderítsék, mi áll a természetfeletti esemény hátterében. Egy dolgot viszont nem szabad elfelejteniük: minden cselekedetük befolyásolja a másik életét.
Forrás: Ez az anime az álmok beteljesüléséről szól, mindegy, hogy milyen nagyok vagy kicsik azok. Tamako arról álmodozik, hogy a közelgő fesztiválon tökéletes előadást nyújthasson. Mindig a jelenben él, sosem gondolkodik előre, és jól elvan a szülei éttermében, ahol az érettségi után dolgozni kezdett. Mindeközben Mochizou Ooji nagyobb terveket sző, és célja, hogy Tokióba költözhessen egyetemre, még akkor is, ha ez egyet jelent első szerelme, Tamako hátrahagyásával. A gond, hogy a srác sosem vallotta be neki, mennyire oda van érte, így Tamakónak fogalma sincs arról, mit érez iránta Mochizou. Ez pedig rövidesen nem kevés bonyodalmat okoz életükben.
Forrás: Takao Akizuki cipőkészítőnek tanul, élete nagyjából ekörül forog. Egyik nap, az esős évszak közepén úgy dönt, hogy meglóg a suliból, és épp ekkor találkozik össze a gyönyörű Yukari Yukinóval. A lány titokzatos, ellenállhatatlanul szép, és mivel Takao nem tudja, hogyan kerülhetne közelebb hozzá, felajánlja, hogy elkészít neki egy cipőt. A lány és a fiú ezt követően egyre többet találkoznak, az esős évszak jelentős részét pedig együtt töltik. Amikor együtt vannak, elfelejtik problémáikat, ám a valóság egyre inkább utat tör magának, és ráébreszti őket, hogy ahogy az évszak a végéhez ér, úgy nekik is szembe kell nézniük gondjaikkal. Noha ez egy rövidebb film, hiszen kicsivel több, mint háromnegyed óra, ennek ellenére gyönyörű történetet mesél el, pszichológiai elemek beépítésével.
Forrás: Kurumi őrülten szerelmes barátjába, Halba, aki egy repülőkatasztrófában váratlanul meghal. A lány egyszerűen nem tudja feldolgozni a történteket, bezárkózik a lakásba, és mély depresszióba zuhan. Kurumi apja aggodalmában áll elő az ötlettel: megrendeli a Q01-es androidot, ami képes bárki alakját magára venni, és Hal képében megjelenik a lány ajtajában. Ő először elutasítja a gondolatot, ám szép lassan megkedveli a robotot, aki tökéletes mása régi szerelmének. De vajon mi következik azután, hogy érzései támadnak a hamis valóság hatására?
Forrás: Takaki és barátja, Arakit egyformán imádják a könyveket, és pont ugyanannyira gúnyolják őket az iskolatársaik is. Nem csoda, hogy jó barátok lesznek, és még azután is tartják a kapcsolatot, hogy szüleikkel elköltöznek. A film több fejezetben mutatja be azt, hogy a két gyermek hogyan válik felnőtté, és milyen utakon haladnak tovább életükben. Vajon ráébrednek valaha is arra, hogy őket egymásnak szánta a sors, vagy a távolság gátat szab szerelmüknek? Megható, drámai, és elgondolkodtató történet!