Galéria

7 tipp, hogy tökéletesre süsd a zöldségeket

Forrás:

Ez biztosítja majd, hogy minden egyes darab egyszerre készüljön el, vagyis kívül ropogósra belül pedig puhára sülhessenek, és még véletlenül se legyenek közöttük félig nyers vagy odakozmált darab. Természetesen, ha többféle zöldséget sütsz egyszerre, vedd számításba melyik az, ami hamarabb elkészül, és azokat vágd egy kicsivel nagyobb méretűre.


Forrás:

Ahhoz, hogy igazán ízletesek és ropogósak legyenek a zöldségek, elengedhetetlen, hogy ezekből kerüljön rájuk. Sokan alulsózzák a zöldségeket, ezért azt javasoljuk, hogy tálalás előtt mindig kóstold meg az ételt, és ha további fűszerezést igényel, azt még azon melegében tedd meg.


Forrás:

Ha túlzsúfolod a zöldségeket a tepsiben, akkor főni, nem pedig sülni fognak. Hagyj helyet közöttük, hogy igazán ropogósra sülhessenek.


Forrás:

A legtöbb zöldség már egy kis sótól és olívaolajtól is ínycsiklandóan finom lesz, de a fűszerek segítségével válnak igazán izgalmassá. Sárgarépához például érdemes koriander magot használni, míg a sütőtöknek a szerecsendió, római kömény, chili, és a cayenne bors is nagyon jól áll.


Forrás:

A szivacsos zöldségek, mint például a padlizsán, több olajat és sót igényelnek, míg a paradicsomot érdemes félbevágva, bőrével felfelé sütni, így könnyebben megszabadulhatsz majd a héjától sütés után. Kísérletezz és tapasztald ki, hogy számodra, hogyan lesznek tökéletesek.


Forrás:

De egy dologra mindenképp figyelj oda: a zöldségekre! Akár 175 fokon, akár 200 foknál magasabb hőmérsékleten sütöd őket, mindig légy résen, nehogy idő előtt megégjenek. Az olyan zöldségek, mint a spárga vagy cukkini, nagyon hamar elkészülnek, míg a sárgarépának és sütőtöknek jóval több időre van szükségük mire tökéletesre sülnek.  


Forrás:

Időközönként ellenőrizd a zöldségeket, és figyeld meg, hogy azon a bizonyos hőfokon, mennyi idő elteltével milyen fázisba kerülnek. Nézd meg az állagukat, kóstold meg, majd jegyezd meg. Így legközelebb már rutinosan, kevesebb odafigyeléssel is tökéletes sült zöldségeket készíthetsz.