Galéria

Kényelmes és biztonságos maszkviselés nyáron is

Forrás: Válassz egy olyan maszkot, aminek van szerkezete, van benne tartás, nem csak ráomlik a szádra. Viszont óvatosnak kell lenni, ugyanis Dr. Favini szerint minél könnyebb lélegezni egy maszkban, annál kisebb védelmet nyújt a téged körülvevő embereknek. Tehát, ha beltéren, sok ember között vagy, érdemes egy kényelmetlenebb, de biztonságosabb maszkot viselni. Ezzel szemben kültéren, kevés ember között megengedheted magadnak a kényelmesebb verziót.
Forrás: Ez különösen fontos, hogyha hajlamos vagy hőütést kapni a maszkviseléstől. Gondolkozz el olyan természetes anyagokon, mint a pamut vagy az olyan szintetikus anyagokon, amikből a sportfelszerelések készülnek, ugyanis ezek lepergetik az izzadtságot. A bőrgyógyászok javaslata a rétegzés, több réteg maszk viselése. Ez persze csak akkor működik, hogyha nem vastagabb, hanem igazán vékony pamutmaszkokat választunk.
Forrás: Egy átizzadt maszk bűzlik – szó szerint és elvont értelemben is. Mindig legyen nálad pár tiszta példány. Hogyha átizzadod az egyiket, rögtön ott a másik. Így a maszkviselés is kellemesebbé válik, és a vírus terjedését is akadályozzuk. Az izzadás és a maszkon belüli nedvesség egyértelműen okozhat bőrgyulladást vagy pattanásokat. A cseremaszkokat egyesével pakold be tiszta, lezárható műanyag zacskókba, tasakokba, hogy semmilyen szennyeződés ne érhesse őket a viselés előtt.
Forrás: Amikor tényleg teljesen egyedül (vagy közeli barát, hozzátartozó társaságában) vagy, vedd le a maszkodat és vegyél pár jóleső, mély lélegzetet. Aztán vedd vissza a maszkot. Ahogy Dr. Favini fogalmazott: „A nyakadban hordani a maszkodat olyan, mint az éjjeliszekrényen hagyni az óvszert szex közben.”