Galéria

5 étel, amit érdemes enni, ha szép hosszú szempillákra vágysz

Forrás: Miért működik: a tojás fehérjetartalma rendkívül magas

Hogyan hat: a hajadban és a szempilláidban megtalálható a keratin, erre szükségük is van ahhoz, hogy egészségesek legyenek a szálak. Ha ebből hiányt szenved a tested, mindkettő területen látni fogod a negatív változást. A fehérjében gazdag ételek viszont segítenek a testednek beindítani a keratin termelését is, ezért (is) fontos gyakran fogyasztani őket.
Forrás: Miért működik: gazdag Omega-3 zsírsavakban, D-vitaminban és B-vitaminban

Hogyan hat: az Omega-3 zsírsav megóvja a hajszálaidat a külső sérülésektől, törésektől, és erősíti őket, így nem fognak kihullani olyan könnyen. A D-vitamin és a B-vitamin pedig serkentik a pillák növekedését.
Forrás: Miért működik: rengeteg B6-vitamin és vas található bennük

Hogyan hat: A B6-vitamin abban lesz segítségedre, hogy beindítja a melanin termelését a szervezetedben: ez az a pigment, ami a pilláidnak a színt biztosítja. A vasnak köszönhetően pedig egyre erősebbé válnak a szempilláid, így rövid idő után tapasztalni fogod, hogy nagyon kevés hullik ki az esti sminklemosáskor.
Forrás: Miért működik: Omega-3 zsírsavak mellett E-vitaminban is gazdag

Hogyan hat: az Omega-3 zsírsav, együttesen az E-vitaminnal, segíti a vér és oxigén áramlását a hajhagymák irányába. Ez alól pedig a szempilláid sem kivételek! Mivel jobb vérellátásban részesülnek, erősebbé válnak a pilláid, és gyorsabban növekedésnek is indulnak.
Forrás: Miért működik: B3-vitaminban rendkívül gazdag

Hogyan hat: remek összetevőinek köszönhetően a gomba fogyasztásával segíted a testedben a vérkeringés megfelelő működését, valamint serkented a keratin termelését is. A B3-vitamin stimulálja a szempillák növekedését, és meggátolja, hogy kihulljanak a pilláid.