Galéria

A legmegosztóbb modellek

Forrás: Winnie Harlow megjelenése a divatiparban mindenkire az újdonság erejével hatott. A vitiligó nevű bőrbetegséggel élő modell 2014-ben tűnt fel az America’s Next Top Modellben. Harlow-t rengetegen ünnepelték, hiszen a sikerei áttörést jelentettek a korábban csak „tökéletes” modelleket foglalkoztató iparban. Harlow viszont újra felhívta magára a figyelmet, amikor egy másik modell, Duckie Thot haját kezdte kritizálni. Winnie egy karfiolhoz hasonlította Thot természetes haját. Duckie elmondta, hogy a haja olyasvalami amin nem tud változtatni és borzasztó érzés, hogy egy olyan modell űzött gúnyt belőle, aki egyébként az elfogadást hirdeti.

 


Forrás: Kate Moss az egyik legismertebb brit modell, akit egy 2009-es nyilatkozata miatt kritizáltak sokan. Moss azt mondta, hogy „semmi nem olyan finom, mint amilyen jó érzés vékonynak lenni”. Emellett az sem tett jót az imidzsének, hogy többször is kapták drogfogyasztáson, így kialakult róla a „drogos csaj” kép. Ez a 90-es években még nagyon divatos volt, de a 2000-es évek végére már inkább megosztotta a közönséget.

 

 


Forrás: Nem kérdés, hogy ma Gigi Hadid az egyik legismertebb szupermodell, Ázsiában még sincs olyan sok rajongója. Hadid 2017-ben Instagramra posztolt egy videót, amiben egy Buddhát ábrázoló sütit tart a kezében és közben hunyorogva utánozza a mongoloid arcvonásokat. A videón rengetegen felháborodtak, sokak szerint gúnyt űzött a buddhista kultúrából és az ázsiai emberekből. Mások szerint nem kell ennyire komolyan venni a videót, mindenesetre Gigi abban az évben lemondta a kínai Victoria’s Secret showt.

 


Forrás: Lara Stone egy holland modell, ő volt az egyik első olyan lány, aki divatossá tette a fogak közötti rést. Bár Stone a munkájában sikeres, van egy másik oldala is a modellnek. Stone régóta küzd alkoholproblémákkal. Az alkoholtól gyakran válik erőszakossá egyszer az ex-barátját és egy alkalmazottját is megütötte.

 

 


Forrás: A Kardashian-Jenner család tagjaként Kendall Jenner mindig is rengeteg figyelmet kapott. 2017-ben a modell egy Pepsi reklámmal hívta fel magára a figyelmet – nem éppen jó értelemben. A reklámban Jenner egy fotózást hagy ott, hogy csatlakozzon az utcán zajló tüntetéshez, végül pedig egy doboz kólával köti meg a békét a rendőrök és a demonstrálók között. A reklámot és Jennert is rengeteg kritika érte, főleg azért, mert a reklám sokak szerint valós konfliktusokból is viccet csinál.

 


Forrás:

Cara Delevigne, aki jelenleg már inkább a színészi karriejére figyel szintén megosztó figura a divatvilágban. A különleges szépségű modell a személyiségével hívta fel magára az emberek figyelmét. Cara harsány, mindig kinyilvánítja a véleményét, gyakran hord férfias ruhákat és sosem titkolta el biszexualitását. Rajongói pont ezt szeretik benne, sokak szerint viszont ez a viselkedés egyáltalán nem illik egy modellhez. 


 


Forrás: Az ausztrál modell Sophie Applegarth akkor osztotta meg a nagyközönséget, amikor a lehető legfurcsább módon fejezte ki a tiszteletét kedvenc sportolói előtt. Ő és a barátai feketére festették magukat és Kobe Bryantnek, Serena Williamsnek és Venus Williamsnek öltöztek. Az Instagramra felkerült közös fotó címe „Bryant és a k*vái” volt. A dolgot sokan felháborítónak tartották, Applegarthot az ügynökségétől is kirúgták.

 


Forrás: Naomi Campbell az egyik legismertebb szupermodell, aki még az ötvenhez közel is aktív. Campbell lassan 35 éve van a szakmában, sok botrány fűződik a nevéhez. A modell állítólag nagyon erőszakosan tud viselkedni, az egykori asszisztense Georgina Galanis elmondta, hogy Campbell egyszer őt is fejbe verte egy telefonnal.