Galéria

10 sorozat, amit azzal tettek tönkre, hogy túlhúzták a cselekményét

Forrás: Mindannyian emlékszünk rá, amikor pár éve berobbant a sorozat, és az egész világ erről beszélt. Érdekes volt, újszerű, és nem volt olyan néző, akiből ne váltott volna ki komoly érzéseket. Amikor kiderült, hogy egy újabb évad várható, a rajongók nagyon örültek, de sajnos rövidesen bebizonyosodott, hogy nem volt erre szükség. Az új részek semmit sem tettek hozzá a sztorihoz, inkább úgy érződött, hogy a készítők meg szeretnék lovagolni az első évad sikerét. És ezt követően még két évadot készítettek, majd a negyedikkel már végleg lezárták a történetet - bár jóval kevesebb nézővel.
Forrás: A zombis sorozat eleinte izgalmas volt, pörgős, tele akciódús jelenetekkel! Állandóan izgultunk amiatt, hogy túléljenek a karakterek egy-egy találkozást a zombihordával, és még az új szereplőket is pillanatok alatt megszerettük. Viszont elérkezett egy pont a sorozat életében, amikor minden lelassult. A zombikkal való küzdelem helyett a karakterek érzelmeire, az ellentétekre, különböző csapatok közötti harcokra helyeződött a hangsúly, és bár a készítők már a kezdetek óta hangsúlyozták, hogy mindig is inkább drámának tervezték a The Walking Deadet, szemben az akcióval, ez elég sok rajongót eltántorított. Pláne, mióta a legtöbb főszereplőt lecserélték!
Forrás:

A sorozat, ami úgy indult, hogy mindenkit beszippantott, majd a végére majdnem mindenki csalódott is. Az alapötlet zseniális volt, a karaktereket imádtuk, és mindenki azt találgatta, ki az a titokzatos A! Egészen 7 évadot kellett várnunk a megfejtésre, és ebben szerepet játszott az is, hogy hatalmas siker volt a sorozat, így a készítők nem akarták túl korán lezárni. Különböző spin-offokat is létrehoztak, nem túl nagy sikerrel, majd a 7. évadra belátták, hogy nem lehet továbbhúzni a sztorit. A befejezés viszont nem aratott túl nagy sikert.


Forrás: Amikor 2005-ben elindult a sorozat, senki sem hitte volna, hogy még 2020-ig tartani fog a testvérek története. Pláne nem a sorozat atyja, Eric Kripke, aki mindig is 5 évadot tervezett, és annak legvégén lezárta a sztorit. A rajongók viszont annyira megszerették a Winchester-tesókat, hogy végül még 10 évad készült új írók közreműködésével: a legutolsó pár rész idén jelenik meg. Azonban tény, hogy bár a két főszereplő elviszi a hátán a sorozatot, és miattuk megéri nézni, az első 5 évad szintjére nem igazán tudott felérni a történet. A rajongóbázis mai napig kitartó, de elég sok nézőt elveszítettek az elmúlt évek alatt.
Forrás: Amikor megjelent az első évad, egy egész világ nézte izgatottan a történetet. Persze egyértelmű volt, hogy az első évad sztorijából már nem lehet többet kihozni a lezárás után, de a készítők igazán klassz ötlettel álltak elő: a cselekmény változik, a karakterek szintén, de a színészek visszatérnek minden egyes évadban. Kár, hogy valahol négy év után elfáradt az ötlet, és bár voltak még kiemelkedő évadok, valahogy az első három szintjére nem tudtak visszatérni. Ennek ellenére még most is jön a legújabb, 11. évad!
Forrás:

A Glee című sorozat erősen indított, fontos témákkal foglalkozott, de közben meg tudott maradni a játékosság szintjén is. Csakhogy amikor egy sorozat gimnazistákról szól, a történetnek van egy lejárati ideje: a ballagás. Onnantól kezdve, hogy a karakterek leérettségiznek, útra kelnek, és nem lehet őket összefogni. A Glee megpróbálta, sőt, még olyan trükköket is bevetett, hogy "jé, nem mondtuk? Ez a néhány karakter egy évvel fiatalabb volt, ők még maradnak a gimiben!", de nem igazán sikerült nekik ezzel megtartani az érdeklődést. Ennek ellenére egyébként 6 évadot futott, és utána lezárták a sorozatot.


Forrás: A Két pasi – meg egy kicsi az egyik legjobb példája annak, hogy ha a főszereplő elhagyja a sorozatot, lényegében kár is azt folytatni. Charlie Sheen távozása után Ashton Kutcher vette át az irányítást, és bár a színész romantikus filmekben és vígjátékokban kiemelkedő, elődjéhez nem tudott felérni. Nem véletlen, hogy alig pár évad után inkább elkaszálták a sorozatot.
Forrás: A sitcom első néhány évada hatalmas siker volt, tele jópofa poénokkal, egészen új témákkal. De ahogy a korábbi sorozatok, úgy ez is beleesett abba a hibába, hogy tovább tartott, mint amennyit a készítők eredetileg beleképzeltek. Penny és Leonard folyamatos szakítása, majd egymásra találásra éveket ölelt át a sorozatban, és bár szórakoztató volt, tény, hogy az utolsó néhány évadból hiányzott az a plusz, ami a korábbiakat olyan szeretni valóvá tette.
Forrás: A mesebeli sorozat első négy évada rendkívül nézett volt, és lényegében egészen idáig folyamatosan nőtt is a rajongói bázis. Aztán a készítők úgy döntöttek, hogy egy 15 éves időugrással és szinte teljesen új karakterekkel pörgetik fel az eseményeket (ebben persze a színészek távozása is szerepet játszott). A gond, hogy ha az emberek megszeretnek egy színészi gárdát, nem szívesen válnak meg tőlük, és kicsit átverve is érzik magukat, ha hirtelen lecserélődnek ezek a karakterek. Ez a sorozat is jó példa volt arra, hogy a főszereplők távozása után inkább egy ütős befejezés kell!
Forrás: A Dokik című sorozat első nyolc évada igazán emlékezetes és szuper volt. A készítők nem féltek a komoly témákat is elővenni, és bár egy vígjátékról volt szó, mégis rengeteget sírtunk együtt a karakterekkel. A nyolcadik évad lezárása pedig tökéletes volt! De a készítők nem akarták elengedni a Dokikat, és bár a főszereplő színészek jelentős része már csak vendégszereplőként tért vissza, mégis leforgattak még egy évadot, amit a rajongók többsége még csak végig sem nézett.