Galéria

7 házi gyógymód a leggyakoribb nyavalyák ellen

Forrás:

A zsályatea csillapítja a fájdalmat és elősegíti a gyors gyógyulást. Ehhez naponta kétszer-háromszor érdemes öblögetni vele.

 


Forrás:

Betegség esetén az egyik legfontosabb dolog, amit tehetsz, ha rengeteg folyadékot viszel be a szervezetbe. A Miami Mount Sinai Orvosközpont szakemberei azt vizsgálták, hogy az orrváladékozás ellen mi a leghatékonyabb gyógymód. Egyes alanyokkal hideg vizet, míg másokkal forrót itattak, az utolsó csapat pedig húslevest kapott. A kísérletből az derült ki, hogy a leghatékonyabban a csirkeleves számol le a náthával.


Forrás:

Annak ellenére sem tudsz aludni, hogy meleg mézestejet iszol, levendulaolajjal párologtatsz, és lefekvés előtt 1-2 órával már nem nyomkodod a telefonodat? Akkor van egy holtbiztos tippünk: végy egy forró fürdőt. A forró víz hatására megemelkedik a testhőmérséklet és azzal, hogy fokozatosan visszahűl, elősegíti, hogy te közben mély álombs szenderülj - mondja Cynthia Dorsey massachusettsi alvásszakértő.


Forrás:

Nyugtató hatású vegyületeinek köszönhetően, a levendula gyorsan leszámol a feszültség okozta fejfájással. Ha fáj a fejed, pár csepp levendulaolajjal masszírozd át a halántékodat.


Forrás:

Dániában olyan nőkkel végeztek kísérletet, akik reggeli émelygésre panaszkodtak, majd friss gyömbérből készült teát itattak velük. A csoport nagy részének pár perc leforgása alatt teljesen megszűntek a panaszai.


Forrás:

Száraz a bőröd, viszket és húzódik? Önts egy csészényi szódabikarbónát a fürdővizedbe, majd feküdj benne 15-20 percig, vagy pedig keverj össze 3 rész szódabikarbónát 1 rész vízzel, és kend fel a problémás területre, majd 15-20 perc elteltével mosd le. Napégés és méhcsípés esetén is kiválóan működnek ezek a módszerek.


Forrás:

Az élőflórás joghurtban lévő tejsavbaktériumok segítenek egyensúlyban tartani a hüvely baktériumflóráját és gátolja a gombás fertőzések kialakulását. Ehhez azonban érdemes napi egy pohárral fogyasztani belőle.