Galéria

Így tegyél az érzelmi kimerültség ellen

Forrás: Biztos, hogy ha leülsz, és átgondolod a mostani életedet, rájössz, hogy melyek azok a stresszfaktorok, amelyek jelentősen hozzájárulnak az érzelmi helyzetedhez. Nem kizárt, hogy a munkahelyed már túlságosan mérgezővé vált számodra, vagy a kapcsolatodban már nem érzed jól magad, de nem tudod, hogy lépj ki belőle. Persze nagyon nehéz a változás felé elindulni, de ha tudod, elsősorban mi váltja ki a lelki gondokat, neked kell megtenni az első lépést!
Forrás: Amit most csinálsz, egyértelműen nem tesz jót neked, úgyhogy muszáj egy kicsit megnyomnod a PAUSE gombot, és kilépni a mókuskerékből. Kérj ki szabadságot, és utazz haza a szüleidhez, látogasd meg a rokonokat, menj el strandolni, vagy ülj ki a természetbe egy jó könyvvel, és kapcsolj ki a valóságból. Ha vannak gyermekeid, kérj segítséget a felügyeletükben, hogy egy kicsit egyedül lehess a gondolataiddal. Szükséged van a szabadidőre ahhoz, hogy végre fellélegezz!
Forrás:

Ha fizikailag egészséges vagy, érzelmileg is jobban fogod érezni magad! Ha az utóbbi időben több zsírban, szénhidrátban és cukorban gazdag ételt ettél, ideje valamit alakítanod az étrendeden, hiszen ezek hatással vannak az emésztésedre, az alvásod minőségére, az energiaszintedre, és ezáltal minden másra is! Emiatt fontos kicsit többet mozognod, például eljárni biciklizni vagy otthon tornázni, hogy a tested több endorfint és szerotonint, azaz boldogsághormont termeljen.


Forrás: Ahhoz, hogy érzelmileg jobban érezd magad, tenned kell a mentális egészségedért. Ez több módon is megtörténhet, hiszen te tudod, az alábbi trükkök közül melyik válhat be nálad. Szakértők elsősorban a meditálást, jógázást, légzési technikák elsajátítását javasolják, de ha ez nem a te érdeklődési köröd, van még lehetőséged bőven! Például a természetközeli séta egyedül, a gondolataidba mélyedve szintén hatásos, de a naplóvezetést is előszeretettel ajánlják, hogy kiírhasd magadból az érzéseidet. Érdemes azt is átgondolni, hogy a közösségi oldalak milyen hatással vannak a lelkedre, és csökkenteni az online töltött időt!
Forrás: Egyedül nem könnyű talpra állni, ezért érdemes végiggondolnod, ki az a közeli barátod vagy rokonod, akire támaszkodhatsz ebben az időszakban. Hiszen ilyenkor elsősorban egy megbízható személyre van szükséged, akinek őszintén elmondhatod a gondolataidat, mert tudod, hogy minden, amit mesélsz neki, kizárólag kettőtök között marad. Ha nincs ilyen ember a környezetedben, lehetőleg keress fel egy szakembert!