Galéria

4 tényező, ami befolyásolja az alvásodat

Forrás: A tejmentes diéta nagyon sok egészségügyi szempontból előnyös lehet, jó módszer bizonyos bőrproblémák megszüntetésére is. Ugyanakkor a tejtermékek teljes kiiktatása melatonin-hiányhoz vezethet. Ez egy hormon, aminek komoly szerepe van az alvás szabályozásban. Ha mostanában nem aludtál jól, talán érdemes egy bögre langyos tejet innod lefekvés előtt.
Forrás:

Hűvösebb időben bizonyára gyakran érzed úgy, hogy nem árt felcsavarni a hőfokot a hőszabályzón, a paplan ide már nem elég. Sajnos ezzel sokat ártasz magadnak: a száraz, meleg hálószobában nem fogsz tudni mélyen, pihentetően aludni. Kutatások szerint azok alszanak a legjobban éjjel, akiknél kimondottan hűvös, szinte hideg van éjszaka.

Ezt egyik szerkesztőnk is kipróbálta, tapasztalatait IDE KATTINTVA olvashatod!


Forrás: Kimerülten az ember lánya könnyen érezheti úgy, hogy a kései óra ellenére bekapna valami finomságot. Ezzel azonban nagyon megborítod a szervezeted ritmusát, teli hassal nem fogsz tudni elaludni. Ha mégis sikerül, könnyen előfordulhat, hogy forgolódni fogsz, kialvatlanul ébredsz.
Forrás: Nincs is jobb egy fárasztó nap után, mint egy forró zuhany. Azonban, ha erre éppen a lefekvést megelőzően kerítesz sort, az nagy hiba. A tested ugyanis az alvásidő közeledtével fokozatosan veszít hőmérsékletéből, ami teljesen egészséges, szükséges folyamat. A meleg vízzel ezt zavarod meg, így képtelen leszel álomba szenderülni. Este tehát a langyos zuhany lehet a megoldás!