Galéria

5 tárgy, amitől sokkal pihentetőbb lesz az éjszakai alvás

Forrás: Sokszor az okozza a legnagyobb gondot, hogy később alszunk el, mint kellene, és reggel a lehető legrosszabbkor szólal meg az óránk, ezzel felébresztve minket egy mély álomból. Ennek kiküszöbölésére találták ki a Casper Glow lámpát, ami attól különleges, hogy a naplementével együtt csökken a fényereje, és a reggeli ébresztőnkkel összehangolva, fokozatosan kapcsol be. Így még ha sötét is van a szobában, mert nagyon korán kell kelned, a tested a fény változásával arányosan azt érzi, hogy már hajnalodik, így könnyebben tudsz majd felkelni.

bigapplebuddy.com
Forrás:

Az okosórák, karperecek előnye, hogy rengeteg plusz dolgot megtudsz magadról. Mérik, napi hány lépést tettél meg, az edzéseid során mennyi kalóriát égettél el, és még azt is megmutatják, éjjel mikor-mennyit aludtál épp éberen, mélyen vagy a REM-fázisban. Utóbbi nagy segítség lehet abban, hogy rájöjj, mi a probléma az alvásoddal, és így könnyebben felállíthatsz magadnak egy ritmust. Sőt, akár azt is beállíthatod, hogy egy fél órás időszakon belül akkor ébresszen az órád, amikor a legéberebb szakaszában jársz az alvásnak!

edigital.hu


Forrás: Rengeteget számít az éjszakai pihenésed minőségében az, hogy milyen párnán alszol. Ugyanis egy túl magas vagy túl lapos darab állandó nyaki fájdalmakat okoz, és többször is felébredsz a kényelmetlen póz miatt éjjel. Egy habszivacs párna már jelentősen orvosolni tudja a problémát, sokkal kényelmesebb, alkalmazkodik a fejformádhoz, de közben megfelelő tartást biztosít számodra egész este!

ikea.com/hu
Forrás: A fehérzaj lényege, hogy ilyenkor az emberi fül által hallható minden frekvencián egyszerre szólalnak meg hangok, amelyek folyamatosan ismétlődnek, és ez rendkívül nyugtatóan hat az emberre. Elnyomja a háttérzajokat, így éjjel biztosan nem fogsz felébredni a hirtelen jött hanghatásokra (az esetek többségében ez tehet a felébredésről), és még a rosszabbul alvók is könnyebben mély alvó szakaszba jutnak. Ma már léteznek kifejezetten fehérzajt generáló gépek is, amelyeket előszeretettel ajánlanak fülzúgásban szenvedőknek, vagy azoknak, akik több műszakban dolgoznak, és akkor aludnának, amikor mindenki más ébren van.

conrad.hu
Forrás: Nem véletlenül mondják, hogy lefekvés előtt egy tea sokat segíthet az éjszakai alvás minőségén, de nem mindegy, mit iszol! Legközelebb érdemes lehet kipróbálnod a Sakura teát, aminek különlegessége, hogy segíti a méreganyagok kiürítését, az immunrendszer erősítését, valamint nyugtató hatással rendelkezik.

rituals.com/hu-hu