Galéria

Gyerekkorunk kedvenc anime sorozatai, amiket biztosan te is néztél

Forrás: Ez az anime sorozat talán a leghíresebb mind közül: a kicsi Son Goku életét mutatja be egészen addig, míg nagypapa nem lesz. Számtalan kalandon megy át, miközben a világ legerősebb harcművészévé válik, útján pedig barátok és ellenségek kísérik végig. A sztoriban nagy szerepet kapnak a sárkánygömbök is, amelyekből hét létezik, elszórva a világ különböző pontjain, és egy kívánság valóra váltására lehet őket használni.
Forrás: A Pokémon szintén a leghíresebb anime sorozatok közé tartozik, és talán nincs ember a világon, aki még ne hallott volna róla. Ash Ketchum a különleges lények által lakott világ felfedezésére indul barátai társaságában, akiknek persze hozzá hasonlóan vannak pokémonjaik. A cél, hogy minél többet és minél erősebbeket gyűjtsenek össze ezekből, Ash pedig egy nap pokémon-mesterré szeretne válni, így az ő kalandjai állnak a történet középpontjában.
Forrás: Ez a sorozat Kagome és Inuyasha történetéről szólt, hol a jelen Tokiójában, hol pedig a feudális Japánban, folyamatosan váltogatva az idősíkokat. A cselekményt összefoglalni nem egyszerű, hiszen rengeteg irányba haladt a történet, démonokkal és varázslatos ékkövekkel felpörgetve, de egy dolog mindig középpontban állt: Kagome és Inuyasha kimondatlan szerelme!
Forrás: Ez az anime akkora siker volt, hogy konkrét kártyajáték is épült rá, amivel gyerekek milliói játszottak. A sztori főszereplője Mutou Jugi, aki az Ezeréves Kirakósával különböző kalandokba keveredik, amiben persze barátai is részt vesznek. A Kirakós szellemének múltját igyekeznek kideríteni, közben pedig versenyeken vesznek részt és megpróbálják legyőzni a gonoszokat is.
Forrás: Minden lány kedvence volt a Sailor Moon, és titkon arról álmodtunk, hogy egy nap mi is különleges képességekkel bíró holdtündérek lehessünk. A lányok történetét mutatta be az anime sorozat, mindig valamilyen gonosztevő elleni harc állt a középpontban, de azért a lányok kapcsolata, eltérő személyiségük és a vicces szituációk is reflektorfényt kaptak a cselekményben. Tuti, hogy neked is volt közöttük kedvenc holdtündéred!
Forrás: A Narutóhoz ma már számtalan sorozat és film, valamint videojáték is kötődik, hiszen akkora siker lett a 90-es évek végén, majd a 2000-es évek során is, hogy a készítők nem akarták elszalasztani a lehetőséget. A főszereplőnk Naruto, aki fiatal ninjaként egyetlen céllal rendelkezik: hogy megóvja szülőfaluját, és erős harcos legyen. Az ő történetét követi végig a sorozat, ami persze rengeteg szálon fut tovább, gonosztevőkkel, közeli barátokkal és démoni erőkkel megtűzdelve.
Forrás: A Digimon talán nem volt olyan felkapott, mint a Pokémon, de így is nagy népszerűségnek örvendett a nézők körében. Hasonló világgal rendelkezett, mint az imént említett sorozat: hét gyermek épp táborozik, amikor átkerülnek a Digivilágba, és mindannyian kapnak egy-egy digimont. Ezek a kis lények segítenek nekik az útjuk során, ami persze rengeteg küzdelemmel van tele.
Forrás: Ez a japán animesorozat még a 90-es évek alatt futott, középpontban pedig Milla állt, a profi röplabdás. Az epizódok mindig valamilyen nagy meccs köré épültek, de a csapaton belüli ellentétek is komoly szerepet kaptak.